Yazılı bir açıklama yapan Mersin Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Özdemir “ Limandaki genişletme çalışmaları nedeniyle işlerin yavaşladığını” söyledi.

Mersin Ticaret Borsası Başkanı Abdullah Özdemir, “Limandaki dökme yük hizmetlerinin verildiği 4,5 ve 6 numaralı rıhtımlarda genişletme çalışması yapılması nedeniyle, liman hizmetlerinde bir yavaşlama ve demuraj maliyetlerinde bir yükselme olduğunu belirterek, bu durum dış ticaretle uğraşan firmalarımızın mağduriyetlerine ve şikayetlerine yol açmaktadır.” dedi.

Konu ile ilgili olarak liman yetkililerinden bilgi istediklerini anlatan Özdemir, “ bize verilen bilgiye göre, 180 milyon dolarlık bir yatırım yapılıyor, çalışmalar tamamlandığında büyük tonajlı gemilerin limana yanaşması mümkün olacak. Bu çalışmaların yapılmasından biz de memnuniyet duyuyoruz. Ancak çalışmaların 2015 yılı sonunda tamamlanacak olması nedeniyle, bu süre zarfındaki sıkışıklıkların giderilmesi için alternatif bir çözüm yoluna ihtiyaç duyulmaktadır. dedi.

Özdemir, bu konuda Serbest Bölgede yer alan ve fazlaca kullanılmayan rıhtımların devreye alınmasının faydalı olacağını belirterek, geçen hafta sonu kentimize gelen Ulaştırma Bakanı Lütfi Elvan’a bu önerilerini ilettiklerini söyledi.

Editör: Barış Köksal