Mersin Ticaret Borsası tarafından yayınlanan Haber Borsası gazetesindeki 'Başkandan' başlıklı baş yazıda 2016'ya dair beklentileri sıralayan Abdullah Özdemir yazısında Lütfi Elvan vurgusu yaptı..

İşte o yazı:

Başkandan

2015 Yılı ülkemiz, bölgemiz ve dünya açısından sıkıntılı bir yıl oldu. Siyasi belirsizlik süreci, Suriye’de süren iç savaş ve Rusya ile ilişkilerimizde yaşanan gerilim nedeniyle sıkıntılı bir yıl yaşadık. Bu olumsuzluklara rağmen, ekonomik büyümenin devam etmesi ve makro ekonomik göstergelerde kayda değer bir bozulma görülmemesi tek teselli kaynağımız oldu. En önemli risk unsuru olarak gördüğümüz siyasi belirsizlik sürecinin ortadan kalkması, 2016 yılına dair beklenti ve umutlarımızı artırmaktadır.

*** 

Mersin milletvekilimiz Sayın Lütfi Elvan’ın yeni hükümette Reformlardan ve Yatırımlardan Sorumlu Başbakan Yardımcısı olarak görevlendirilmesini, ilimiz ve ülkemiz açısından son derece isabetli bir karar olarak değerlendiriyoruz. Sayın Bakanımız yoğun çalışma temposuna rağmen, Mersin’in sorunlarının çözümüne özel bir ilgi göstermekte ve kentte birlik ve beraberlik havasının oluşmasına liderlik etmektedir. Bu güzel tablonun aynen devam etmesini diliyoruz.

*** 

Ticaret hayatında vakit nakittir. Ancak, bilindiği  gibi mevcut ticari yargı sistemimiz son derece yavaş işlemektedir. Bundan dolayı haklı tarafı mağdur eden, haksız tarafa zaman kazandıran bu sisteme alternatifler üretilmesi gerektiğine inanıyoruz. Bu bağlamda, ticaret hayatındaki uzlaşmazlıkların uzman hakemler marifetiyle, hızlı ve ucuz bir şekilde çözülmesini amaçlayan İstanbul Tahkim Merkezi’nin hayata geçmesinin çok isabetli olduğunu düşünüyoruz. 

*** 

Mersin ekonomisinin ana omurgasını oluşturan narenciye sektörü, Rusya ile yaşanan gerilimden dolayı endişeli bir bekleyiş içine girmişti. Hükümetimiz sektörle işbirliği içinde bir dizi karar aldı. Bu kararlarla ilgili uygulama esaslarını belirledi. Bu tam zamanında yapılan müdahele neticesinde, sektördeki endişeli hava dağılmaya başladı. Bu başarılı kriz yönetiminden dolayı hükümetimize Mersin adına teşekkür ediyoruz.

*** 

Bir şehrin yaşanabilirlik seviyesini belirleyen en önemli faktörlerden birisi de, o şehrin iyi bir ulaşım altyapısına sahip olması ve trafiğin düzenli bir şekilde akmasıdır. Maalesef, Mersin bu konuda çok dertlidir. Trafik sorunu her geçen gün  biraz daha ağırlaşmaktadır. Adana ile kıyaslandığında, ilimizde on bin kişiye düşen kaza sayısının yüzde 38, ölümlü kaza oranının ise yüzde 50 daha yüksek olması çok şey anlatmaktadır. Kentiçi ulaşım altyapısının iyileştirilmesi konusunda hazırlanan projelerin bir an önce uygulamaya geçirilmesini bekliyoruz.

*** 

 2016 Yılının borsamız açısından ayrı bir önemi vardır. Birleşmiş Milletler 2016 Yılını Dünya Bakliyat Yılı olarak ilan etti. Sadece ülkemizin değil, dünya bakliyat sektörünün en önemli merkezlerinden birisi olan Mersin’de bu yılı bir dizi etkinlikle kutlamaya ve insan sağlığı açısından vazgeçilmez bir besin grubu olan bakliyatı sürekli gündemde tutmaya çalışacağız.

*** 

Bu duygu ve düşüncelerle, 2016 yılının borsamız, üyelerimiz, kentimiz, ülkemiz ve insanlık için huzurlu, müreffeh, mutlu ve güzel günlerle dolu bir yıl olmasını diliyoruz.
Editör: Barış Köksal