14. Mersin Uluslararası Müzik Festivali kapsamında Mersinlilerle buluşan Pagagnini, klasik müzikteki yeteneklerini Mersin Kültür Merkezi'ndeki konserle sahneye taşıdı. Kemanda Ara Malikian, Eduardo Ortega, Fernando Clemente'nin viyolonselde de Guerorgui Fourdnajev'in yer aldığı Pagagnini, geniş yelpazedeki repertuarları ile izleyenlere çok farklı bir klasik müzik deneyimi yaşattı.

Klasik müzik tarihinin en önemli keman virtüözlerinden efsane Paganini'nin eserlerinden ilham alan Pagagnini Topluluğu, iki saat boyunca izleyicilere tansiyonu hiç düşmeyen bir gösteri sundu. Seyirci ile interaktif bir ilişki kuran Pagagnini'nin gösterisinde eğlence ve müzik biraradaydı. Büyük beğeni toplayan gösteri sonrası grup üyelerine hediyelerini vermek üzere sahneye çıkan Festival Komitesi Yürütme Kurulu Başkanı Selma Yağcı, konsere katılan herkese teşekkür ettikten sonra dünyaca ünlü ressam Ahmet Yeşil'in resimlerinin birer kopyasını Pagagnini üyelerine takdim etti.

14. Mersin Uluslararası Müzik Festivali'nin, 6 Mayıs'ta 'Uzakdoğu'dan Anadolu'ya Esintiler' konseri ile devam edeceği bildirildi. 

Editör: Barış Köksal