Atakent Belediye Başkanı Hasan Uslu, festivalin açılışında yaptığı konuşmada, Afyonkarahisar’da meydana gelen patlamada şehit olan 25 askere Allah’tan rahmet, kederli ailelerine başsağlığı dileğinde bulundu.

Yaklaşık 2 ay süren hazırlıklardan sonra festival programının hazırlandığını, davetiyelerin dağıtıldığını ve yöre halkı ile tatile gelenlere festival programı duyurusunun yapıldığını ifade eden Uslu, “Asyonkarahisar’da meydana gelen patlamada askerlerimizin şehit olması bizleri büyük üzüntüye soktu. Festivali iptal etmeyi düşündük ancak davetiyelerin dağıtılıp, duyuruların yapılması nedeniyle iptal etme şansımız olmadı. Bu nedenle bu festivalde sahne alan sanatçılarımızdan da isteğim eğlenceyi fazla abartmamalarıdır” dedi.

Festivali düzenlemekteki amaçlarının turizmi geliştirmek ve sezonu olduğunu belirten Uslu, Atakent’i Akdeniz’in en güzel cazibe merkezi yapmak için çaba gösterdiklerini, beldenin tanıtımına büyük önem verdiklerini, bu kapsamda düzenlenen festivalde birbirinden değerli sanatçıları ağırlayacaklarını söyledi.

Daha önceki yıllarda 20 Ağustos’ta sona eren turizm sezonunu Eylül ayının sonuna çekmeyi amaçladıklarını vurgulayan Uslu, “Biz Türkiye’de bir ilki gerçekleştirip bölgemizi en güzel cazibe merkezi haline getireceğiz. Sezon öncesi yine tanıtıma ağırlık verdik. Tarım konusunda Silifke artık istenilen noktada ancak yeteri kadar ekonomiyi canlandırmıyor. Atakent turizmde Silifke’nin başkenti konumunda. Beldemize sahip çıkarsak gelecekte inanılmayacak kadar güçlü bir turizm cenneti durumuna gelecektir” dedi.

Atakent’in gelecekte büyük bir turizm merkezi haline geleceğini belirten Uslu, “Türkiye genelinde denize girilecek en güzel, uygun yer plajımız ve Yapraklı Koyudur. Beldede turizm sezonunu uzatabilmek için yürüttüğümüz çalışmalar kapsamında deniz sporları faaliyetlerine önümüzdeki yıllarda daha da ağırlık vereceğiz” dedi.

Beldede bulunan konutların yanı sıra otel, pansiyon, motel ve çadırlarda kalan 300 bine yakın vatandaşa ev sahipliği yapmaktan gurur duyduklarını anlatan Uslu, “Kış mevsiminde 10 binden az olan nüfusumuz yaz mevsiminde kat kat artarak yerli ve yabancı turistlerle birlikte 300 bini bulmaktadır. Gelen turistleri en iyi şekilde ağırlamak için gerek belediye gerekse yöre halkı olarak büyük çaba göstermekteyiz. Geçen yıl beldemizden memnun kalarak giden turistler bu yıl yanlarında akrabalarını, arkadaşlarını ya da dostlarını getirmeleri sonucunda bizlerde beldemizin ne kadar sakin ve güzel bir yer olduğunu kanıtlamış oluyoruz” diye konuştu.

Başkan Uslu’dan sonra bir konuşma yapan Silifke Kaymakamı Fatih Damatlar ise, Afyonkarahisar’da meydana gelen patlamada şehit olan askerlere başsağlığı dileğinde bulunup, Başkan Uslu’yla aynı duyguların paylaştığını belirtip, festivalin düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür ettiğini söyledi.

Konuşmaların ardından Silifke Belediyesi Halk Oyunları Ekibi bir gösteri sundu. Beğeniyle izlenen gösterinin ardından sanatçılar sahne aldı. Konserlerin sonunda Başkan Uslu sanatçılara birer plaket takdim edip teşekkür etti.

Editör: Barış Köksal