Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, ‘1. Mersin Uluslararası Engelsiz Sanat Festivali’nin basın tanıtımını İstanbul’da düzenleyerek, yaygın basın mensupları ile bir araya geldi. Toplantıya, Başkan Kocamaz’ın yanı sıra dünyaca ünlü görme engelli ressam Eşref Armağan ve Mersin Büyükşehir Belediyesi yöneticileri katıldı.

Toplantıda, Engelliler Dairesi Başkanlığı olarak hayata geçirdikleri hizmetleri anlatan Kocamaz, engellilerin, Allah’ın engelsiz kullarına değerli bir emaneti olduğunu söyledi. Bu değerli emaneti koruyup kollamanın, daha değerli hale getirmenin en temel insanlık görevlerinden biri olduğunu belirten Kocamaz, “Hangi toplum kesimine, hangi meslek grubuna mensup olursak olalım, hayata engelli bireylerimizin penceresinden bakabildiğimiz müddetçe huzurlu bir yaşam sürebiliriz. Hayatımızın her anını birlikte paylaştığımız engelli kardeşlerimizin yaşadıkları sıkıntılar konusunda empati yapabildiğimiz müddetçe engelleri ortadan kaldırabiliriz. Bir sorunu çözebilmek için öncelikle onu çözmeye karar vermek, sorunu doğru anlamak, gerekli adımları hızla ve cesaretle atmak gerekir” dedi.

Mersin’de kader birliği yaptıkları bütün engellilerin sorunlarını çözmek için gerekli adımlar attıklarını dile getiren Kocamaz, “30 Mart 2014’ten bu yana verdiğimiz hizmetler ve hayata geçirdiğimiz projeler, 3,5 yıl önce verdiğimiz Mersin’i ‘Engelli Dostu Kent’ yapma sözümüzün birer teminatı ve tezahürüdür. Bu ifadeleri, Engelliler Dairesi Başkanlığı’nı kuran ilk Büyükşehir Belediyesi olmanın haklı gururu ve gönül rahatlığıyla kullanıyorum. Büyükşehir Belediyesi olarak hedefimiz Mersinimizi tüm toplum kesimleriyle birlikte mutlu, huzurlu, sağlıklı, güvenli ve müreffeh bir yaşam standardına kavuşmaktır. Diğer toplum kesimlerine olduğu gibi engelli kardeşlerimize yönelik proje ve hizmetlerimizi de bu anlayışla hayata geçiriyoruz” diye konuştu.

“Türkiye’ye unutulmaz bir festival deneyimi yaşatacağız”

11-15 Ekim 2017 tarihleri arasında dünyada ilk kez gerçekleştirecek olan 1. Mersin Uluslararası Engelsiz Sanat Festivali’nin Büyükşehir Belediyesi’nin prestijli projelerinden biri olduğunu vurgulayan Kocamaz, “11-15 Ekim tarihleri arasında Mersin merkez, Tarsus, Anamur ve Erdemli Kızkalesi’nde gerçekleştirilecek olan dünyaca ünlü sanatçı ve uzmanların katılacağı sergi, sempozyum, workshop, konser, gezi ve performanslarla Türkiye’ye unutulmaz bir festival deneyimi yaşatacağız. Böylesine dolu dolu ve kaliteli bir festival programını ortaya koymak, sizler de takdir edersiniz ki, azami dikkat ve özen gerektiren iyi bir takım çalışması ile mümkündür. Yaklaşık bir yıldır bu prestijli organizasyon için gecesini gündüzüne katarak büyük bir özveriyle çalışan Engelliler Dairesi Başkanlığımızın ve destek veren diğer birimlerimizin personelini sizlerin huzurunda ayrı ayrı kutluyorum. İlimizin ve ülkemizin yüz akı olacağına inandığımız bu güzel projeyi ilk günden bu yana sahiplenen ve heyecanla destekleyen tüm resmi ve sivil kuruluşlarımıza ve tabii ki siz değerli basın mensuplarına canı yürekten teşekkür ediyorum. Bizim için çok özel anlam taşıyan bu desteğinizin festival süresince ve sonrasında da sürmesini diliyorum. 1. Mersin Uluslararası Engelsiz Sanat Festivali’nin ülkemizdeki ve dünyadaki tüm engelli bireylerin mutlu, huzurlu, güvenli, sağlıklı ve müreffeh bir yaşam standardına kavuşmasına katkı sağlamasını temenni ediyorum” ifadelerini kullandı.
Editör: Barış Köksal