Mersin Ekonomi Platformu (MEP) devir teslim törenine katıldım.
Güzel, düzenli, iyi hazırlanılmış bir programdı. 
Bu tür toplantılara katılmaya özen gösteren bir Büyükşehir Belediye Başkanı’nın olması ve burada anlamlı bir konuşma yaparak bir Mersin Lobisi  fikrini vurgulaması da anlamlıydı.
MEP beş yıldır faaliyette; 23 ekonomi ile ilgili oluşumun katılımıyla meydana gelmiş. 

Bu buluşmanın, görünüşte bir Mersin Lobisi olabileceği düşünülse de maalesef bugüne kadar mümkün olmadı; bundan sonra da mümkün olacağını sanmıyorum. 
Yanlış düzenle, yanlış kişilerle başlayan bu tür oluşumların, yanlış bir başlangıçtan dolayı bir daha düzene girmeleri zor oluyor.

Her oluşumun başkanı sırayla ve 6 ay için  “Dönem Başkanlığı” yapıyor.  Aslında 6 ay gibi kısa bir sürede anlamlı hizmet yapılması da mümkün görünmese de birçokları adı kulağa hoş gelen Başkanlık sırasını bekliyor.
Bu kentin ve ülkenin aslında ortak sorunu: Yeni Başkan olanların tüm kent yöneticilerini ve bazı oluşum başkanlarını ziyaret etmeleri, sonra da ziyaret edilenlerin bir kısmının iade-i ziyarette bulunmaları… 
Bunlar zaten 6 ay sürer ve dönem biter.
Geçmiş dönem yönetiminin dağıttığı faaliyet raporu bunu açıkça gösteriyor. Yalnızca yapılan ziyaretler, iştirak edilen fuarlar, toplantılar ve iyi dilekler…
Maalesef yapılan bir icraat, gerçekleşen bir başarı ortada yok!

Her yeni dönemde yeni MEP Başkanına bir şans verilmesi gerektiğini düşünerek hep ümitli oldum, olumlu baktım; olumlu yazılar yazdım. Fakat bugüne kadar hiçbir şey değişmedi.
Şimdi benim naçizane tavsiyem: Mersin Lobisi olma fikrini aklınızdan çıkarın. 
Bu asla mümkün değildir. 
Kent yöneticilerini ve önemli Oda ve STK Başkanlarını ziyaret ederek vakit kaybetmeyin; onların da vaktini almayın. 
Bu sadece basında  görünmenizi sağlar, o kadar...
Bence bir proje hazırlayın. 
Bunun için size fikir verecek birçok kişi olabilir; ben de fikrimi söyleyebilirim.
Mutlaka tek bir proje olsun ve bu tek projeyi 6 ay içerisinde gerçekleştirin.
Tabii bundan önceki “Marka Kent” projesindeki başarısızlık ve bir sonuç bildirisinin bile hazırlanmamış olması, Büyükşehir Belediyesi’nin yani halkın parasıyla yapılan iki faydasız Çalıştay(?) maalesef hafızalarımızda.
6 ay sonra aynı yazıyı tekrarlamak durumunda kalmayı kimse istemez; ben de isteniyorum.

Şimdi yeni Başkan Armağan Öner genç, dinamik, dünyayı tanıyan, vizyon sahibi başarılı bir işadamı ve bu ümidimizi arttırıyor. 

Armağan Öner Genç İşadamları Derneği (TÜGİAD) Çukurova Başkanı’dır. 
TÜGİAD, 1986 yılında kurulmuş ve Türkiye’de genç işadamlarının en geniş profilde bir araya geldiği ilk ulusal ve tek uluslararası yetkinliğe sahip dernektir.

G20 Genç Girişimciler İttifakı’nda Türkiye’yi temsil eden TÜGİAD, aynı zamanda ittifakın stratejik planlama ve iş planından sorumlu icra kurulu üyesidir. 

84 ülkede 200 bin genç girişimciye ulaşmayı hedefleyen Akdeniz-Afrika ve Orta Doğu Genç Girişimciler İletişim Ağı kurucu üyesi ve kurumsal yapılanmasından sorumlu icra kurulu üyesidir.

1993 yılından itibaren Brüksel’de AB nezdinde Daimi Temsilciliği bulunan TÜGİAD, 45 bin üyesi ile Avrupa Genç Girişimciler Konfederasyonu Başkan Yardımcısı görevini de bünyesine almış.

Armağan Öner’in Başkanlığını yaptığı Çukurova Şubesi ise yalnızca Mersin’i değil komşu illerden Adana, Hatay ve Osmaniye’yi de kapsayan geniş bir bölgeye hitap ediyor. 
Böyle önemli bir oluşumun Başkanlığını yaptığından dolayı oradan aldığı güçle de başarılı olacağını ümit ediyorum.
İyi niyetli yaklaşımlara gerekli değeri vererek ve yapıcı eleştirileri, önerileri kıymetle kucaklayarak…

Başarı ve iyi dileklerimle.

HARUN ARSLAN