Salihli Belediyesi, vatandaşların yaşamlarını kolaylaştırmak amacıyla sürdürdüğü hizmetlere yenilerini eklemeye devam ediyor. Salihli Belediyesi’nin 2015 yılında başlattığı e-belediye uygulaması kapsamında, kredi kartı ile tüm borç ödeme işlemleri artık internet ortamında yapılıyor.

Vatandaşlar, belediyeye uğramadan e-belediyecilik uygulaması sayesinde emlak, kira, jeotermal, ilan ve reklam vergisi ile Çevre Temizlik Vergisi ödemelerini internet üzerinden yaparak zamandan ve işgücünden tasarruf ediyor.

Buna göre, Salihli Belediyesi’nin resmi internet sitesi olan www.salihli.bel.tr adresi üzerinden e-belediye sayfasına girilerek kullanıcı girişi veya hızlı giriş kullanılarak erişim sağlanmalıdır. Şifreli giriş ve tahsilat işlemleri için kullanıcı girişi sayesinde alınan şifre ile sicil no ve şifre yazılarak sisteme girilebilir. Eğer şifre alınmamışsa şifre talebinde bulunarak gelen şifre ile işlem yapılabilir. Hızlı giriş uygulamasında ise şifreye gerek duyulmadan sicil no veya T.C. Kimlik no ile sisteme girilerek ödeme işlemleri daha kısa sürede yapılabilir.

Öte yandan Emlak ve Çevre Temizlik Vergisi ödemelerinin 31 Mayıs Cuma günü mesai bitiminde sona ereceği bildirildi.
Kaynak: iha