Tüm dünyada adını yeni duyurmaya başlayan Standup paddle boarding (SUP)'e dünyaca ünlü birçok isim de merak sardı.

Standup paddle boarding (SUP) Türkçe ismiyle kürek sörfü, son zamanların en çok ilgi gören su sporlarından biri oldu. Hawaii'de 'sörfün kardeşi' olarak doğan Paddle Boarding, sörfün aksine dalga veya rüzgar olmadan deniz, göl, nehir, akarsu gibi herhangi bir su birikintisinde rahatlıkla yapılabiliyor. Birkaç yıldır yurtdışında büyük ilgi gören kürek sörfünü yapanlar arasında Taylor Swift, Rihanna, Jennifer Aniston, Julia Roberts, Alessandra Ambrosio gibi dünyaca ünlü isimler de var.



NASIL YAPILIR?

Kürek sörfü yapabilmek için ihtiyacınız olan, özel bir sörf tahtası ve bir kürek. Sonra yapmanız gereken ise dizlerinizin üzerinde tahtaya oturduktan sonra küreğinizin desteğiyle birlikte ellerinizden destek alarak ayağa kalkıp ilerlemek. Kürek sörfü hem spor hem gezi hem de eğlence amaçlı yapılabiliyor.

VÜCUDA FAYDASI VAR

Denizin üzerinde bir tahtada dik bir şekilde dengede durabilmek bile başlı başına bir core ve karın antrenmanı. Bu spor dalında ayakta denge sağlamak ve kürek çekiyor olmak da vücudunuzun üst kısmını hayli güçlendiriyor. Yogacılar ise kürek sörfünü hem zihinsel hem fiziksel ana temalarından biri olan 'denge' öğretilerine farklı bir alternatif katmak için kullanıyorlar.

Kaynak: Haberler
Editör: Barış Köksal