TSK içinde bir grup askerin İstanbul ve Ankara'da darbe girişiminde bulunması, halkı ayağa kaldırdı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın halkı sokağa çağırması üzerine binlerce kişi yollara düştü. Nihat Doğan ve Duygu Çetinkaya'nın da halkın arasına karıştığı gecede, birçok ünlü isim sosyal medya hesaplarından Türk bayrağı fotoğrafını paylaşarak düşüncelerini dile getirdi. Doğan, paylaştığı videoda takipçilerine, "Bu hainlere karşı halkımı sokağa davet ediyorum!" diye seslendi.

NİLÜFER

"Demokrasiden vazgeçme-yeceğiz. Askerlerimiz, vatandaş-larımız ve polislerimiz hayatını kaybetti. Çok üzgünüz."

GÜLBEN ERGEN

"Bu vatanı bölemeyeceksiniz. Bölünmedik, bölünmeyeceğiz. Askerin üniformasını giyip ülkeyi kana, korkuya bulayan şerefsizler, birliğimiz karşısında duramayacaklar. Tek yürek olup bu çok ağır yarayı birlikte saracağız."

MAHSUN KIRMIZIGÜL

"Bu ülke darbelerden çok acılar çekti. Her türlü darbeye hayır! Bunun adı askerin yönetime el koyması falan değil, düpedüz ihanettir. Bu ülkeyi bu hale getirenlerin Allah belasını versin."

TOLGAHAN SAYIŞMAN

"Hak, adalet en kısa zamanda yerini bulacak ve aydınlığa kavuşulacaktır. Tarihte eşi benzeri görülmemiş bir terör saldırısına karşı tek yumruk sınav veriyoruz. Bayrağımızın renkleri her şeyi en iyi biçimde açıklar. Allah, Türkiye Cumhuriyeti'nin ve tüm insanlarımızın yardımcısı olsun."

YILDIZ TİLBE

"Ülkemizin başı sağolsun. Allah kötülere fırsat vermesin, birlik ve beraberliğimiz bozulmasın."

CEYDA DÜVENCİ

''Erlerimizi düşünüyorum, emir altında, uysa da cezalanan uymasa da... Anneleri babaları ve çocukları. Sevgi ve şevkat ne kadar uzaklaştı bizden."

MURAT YILDIRIM

''Darbe istemiyoruz. Kahrolsun darbe yapanlar. Bu ülkeyi kaosa sokanlara lanet olsun."

DEMET AKALIN

Gelmiş geçmiş olsun. O kadarr üzgün ve şoktayız ki, Allah'ım güzel ülkemin güzel insanlarına zeval vermesin. Sen yar ve yardımcımız ol."

NURGÜL YEŞİLÇAY

Bir tarih tekrarı gibi, tekrar yazımı gibi... Tarihsiz, tarifsiz bir şey gibi!"

ALİŞAN

"Bu vatanı, bölmeye, yıkmaya, ortadan kaldırmaya kimsenin gücü yetmez."

EMEL MÜFTÜOĞLU

"Türk askeriyle, polisini karşı karşıya getirme Allah'ım... Başka Türkiye'miz yok. Allah evlatlarımızı korusun."

DEMET AKBAĞ

"Ya bir de cep telefonundan sokağa çıkma çağrısı olmasaydı?"

HADİSE

"Allah güzel Türkiye'mizi korusun... Dün gece gibi karanlık bir geceyi bir daha yaşamamak umuduyla geçmiş olsun."

MURAT BOZ

"Soğukkanlı olmalıyız, hepimiz biriz, bu ülke hepimizin sahip çıkalım. Daha fazla can yanmasın, kan dökülmesin. Silah, bomba, şiddetle sonuç alınamaz. Ülke olarak kenetlenmeliyiz artık. Son bulsun bu kaos." Kaynak: Haberler
Editör: Barış Köksal