Almanya'da yarın yapılacak olan ''Top Model of The World'' yarışmasına vize gölgesi düştü. Almanya, Türk güzel Sezgi Melek Tüzel'e vize vermedi. bu sebeple Tüzel, provalara katılamadı.
 
Geçen sene de Almanya'da düzenlenen 'Top Model of the World Yarışması'na vize alamadığı için katılamayan Sezgi Tüzel, bu yıl da aynı sıkıntıyla karşı karşıya kaldı.
 
Top Model of Turkey 2010'da birinci olarak Top Model of the World 2011'de Türkiye'yi temsil etmeye hak kazanan ancak Almanya'nın vize engeliyle karşılaşan Sezgi Tüzel, bir şok daha yaşadı. Yarın Almanya'da yapılacak Top Model of the World 2012 Yarışması'na bir kez daha davet edilen Sezgi Tüzel, Türkiye'deki Alman Konsolosluğunun davet mektubunu kabul etmemesiyle yine hüsrana uğradı.
 
Konsolosluğun normal ziyaret gibi vize evrakları istediği Tüzel, "Bürokrasi engeli aslında Türkiye'ye yapılan bir haksızlıktır. 19. Top Model of the World 2012'de jüri koltuğunda oturan 3 Türk vatandaşı, kendi ülkelerinin temsilcisine yapılan haksızlığın ortadan kaldırılması için gayret göstermelidir" dedi.
 
Dünyanın birçok ülkesinden 40'ın üzerinde genç kız yarışma öncesi Köln'de basına tanıtılırken, Türk güzelin vize alamadığı için Almanya'ya gidememesi kafaları karıştırdı. Sezgi Tüzel'in vize alamamasına Alman organizatörlerin de şaşırdığı öğrenildi.
Editör: Barış Köksal