Hapse girmesi beklenen Seren Serengil'in avukatı, ünlü ismin yaptıklarına isyan edip davadan çekildi.

Son günlerde magazin gündeminden düşmeyen Seren Serengil'e bir şok da avukatından geldi. Yaşadığı polemik sonrası, Gülben Ergen'in aleyhine konuşması yasaklanan Seren Serengil, karara uymadığı için mahkemece 3 gün hapis cezası almıştı. Geçtiğimiz pazartesi cezaevine girmesi beklenen Serengil, gerekçeli karar henüz yazılmadığı için cezaevine girmedi. Serengil'in avukatı bu olaylar sonrası yaptığı açıklamayla ünlü ismin avukatlığını bıraktığını duyurdu.

"TESLİM OLAMAYACAĞINI SÖYLEDİM"

İşte Seren Serengil'in avukatından yaptığı açıklama:

Avukat Ayşegül Mermer yaptığı açıklamada, "3 günlük hapis kararı sonrası Seren Serengil'e gerekçeli kararın yazılmasının Perşembe'ye kadar süreceğini söyledim.

Seren Serengil, bir düğünde karşılaştığı Gülben Ergen'in arkasından böyle kahkaha atmıştı.
Buna rağmen, Sayın Serengil, Pazar akşamı "yarın teslim olacağım" şeklinde bir duyuru yaptı. Kendisine bunun mümkün olmayacağını yine de en kısa sürede infazın gerçekleşmesi için hukuki yollara başvuracağımı ilettim.

"YILAN HİKAYESİNE DÖNDÜ"

Ancak kendisi bir an önce teslim olma yönündeki ısrarı ile açıklamalarını sürdürdü. Başka avukatları dahi deveye sokarak bir an önce cezaevine girme yolunu denedi.

Serengil'in cezaevine giriş süreci fevri davranışları nedeniyle "yılan hikayesine" döndü algısı oluştu.

"MESLEKİ İTİBARIM İÇİN İSTİFA EDİYORUM"

Sayın Seren Serengil'in bu tutumu ve kamuoyunu yanlış yönlendirmesi nedeniyle mesleki itibarımın zedelenmemesi için bu açıklamayı yapma zorunluluğum doğmuştur.

Seren Serengil'in cezasının infaz yazısını bugün (01.02.2018) itibariyle almış bulunmama rağmen yaşananlardan dolayı avukatlık görevimden istifa etmiş bulunuyorum. Avukatlık görevinin kutsallığı ve mesleğime olan saygım nedeniyle bu kararı aldığımı tüm kamuoyuna saygıyla duyururum" dedi.

Kaynak: Haberler

Editör: Barış Köksal