Survivor'ın başladığı ilk günden beri ada gündeminden hiç düşmeyen Sabriye Şengül, duygusal kişiliğiyle dikkat çekiyor. Başarısız olduğu oyunlardan sonra takım arkadaşlarının eleştirilerine duygusal tepkiler veren genç sporcu, dövüş kariyerinde tam bir canavar...
 
Dört köşeli, yumuşak zeminli ringlerin sert kadını Sabriye, rakiplerini deyim yerindeyse yerden yere vuruyor. Spora başladığı yıllardan bu yana en fazla gözünün morardığını söyleyen genç sporcu, rakiplerinde yarattığı tahribatla kickboks dünyasında adından sıkça söz ettirdi.
 
Kısacası bakmayın siz onun adanın duygusal kadını olduğuna... Aslında o, yumrukları gülle kadar ağır, vurduğunu deviren bir amazon kadını! İşte kanıtı:
23 Nisan 2016'da İstanbul'da WKU Dünya Şampiyonluğu için kemer maçına çıkan Şengül, Belçikalı rakibi Vanessa De Waelle’yi puanla yenerek dünya şampiyonu oldu.
 
Üç Türkiye şampiyonluğu bulunan Şengül, ayrıca K1 Dünya Karması Şampiyonluğu unvanına da sahip.
 
 
SABRİYE ŞENGÜL KİMDİR?
 
 
Sabriye Şengül, 1988 yılında Trabzon'da dünyaya geldi. 2006 yılında boksla tanışan Sabriye Şengül'ün hayatı bu tarihten sonra değişti. Sabriye Şengül, 2006 yılında boksla tanıştı. Spor hayatına hentboll oynayarak başlayan Sabriye Şengül, tavsiye sonrasında kickboks'a yöneldi.
 
Hayatında sporun önemli bir yer tuttuğunu belirten Sabriye Şengül'ün en öne çıkan özelliği ise hırslı bir kimliğe sahip olması. Verdiği röportajlarda her fırsatta sporun hayatındaki önemini anlatan Sabriye Şengül, spor hayatını şu sözlerle anlatıyor: “Önceleri hentbol oynuyordum. Hırslı, mücadeleci ve pes etmeyen bir yapım var. Antrenmanlarda ve maçlarda bu yapımdan dolayı sertleştiğim oldu. Hocalarım, ‘Sabriye hentbolcular bize lazım. Sen boks ile uğraş’ deyince neden olmasın dedim. Boksta ve kickboskta 3 Türkiye şampiyonluğum var. Uluslararası boks şampiyonluğum ve K1 Dünya Karması şampiyonluğum bulunuyor.”
 
Editör: Barış Köksal