Geçtiğimiz aylarda Paramparça dizisinden Erkan Petekkaya ile yaşadığı kriz nedeniyle ayrılan Nurgül Yeşilçay hakkında 'hakaret' gerekçesiyle 3 aydan 2 yıla kadar hapsi isteniyor.

Oyuncu Nurgül Yeşilçay'ın, Erkan Petekkaya'ya cep telefonu mesajlarıyla "hakaret" ettiği gerekçesiyle 3 aydan 2 yıla kadar hapisle cezalandırılması istendi.

Nurgül Yeşilçay: 'Kendimi savunmak zorunda kaldım'

Bakırköy Cumhuriyet Savcısı Ertuğrul Sarıyar tarafından hazırlanan iddianamede, Erkan Petekkaya'nın, Nurgül Yeşilçay'ın bir gazeteye verdiği röportajda ve cep telefonuna attığı mesajlarda kendisine hakaret ettiğini iddiasıyla şikayetçi olduğu anlatıldı.

Soruşturma kapsamında alınan Yeşilçay'ın ifadesine yer verilen iddianamede, Yeşilçay'ın "Dosyadaki telefon mesajlarını Petekkaya'nın sette yaptığı davranışları nedeniyle attım. 'Erkekliğini kadınlığım üzerinden taçlandırmazsın' sözünü bana söylediği beyanlar dolayısıyla söyledim. Yazdığım mesajlar bana yapılan davranışların karşılığıdır. Hadsiz birine ancak bu şekilde cevap verebilirim. Ben kendimi savunmak zorunda kaldım. Aslında hakarete uğrayan benim. Benim hakaret kastım yoktur." ifadelerine yer verildi.



"Şikayetçi ile Paramparça isimli dizide birlikte rol alıyorduk. Dizinin başladığı saatlerde dengeyi sağlayan bir yönetmenimiz vardı, müştekinin bir takım davranışlarını tolere edip dengeyi sağlıyordu. Sonradan bu yönetmen, müştekinin sete alkollü gelmesi ve küfretmesi nedeni ile diziyi bıraktı. Yapımcı ile arkadaş olan müşteki, kendisine yakın olan birisini yönetmenliğe getirdi. O tarihten sonra bizim yaptığımız çalışma benim için çekilmez bir hal aldı. Tam olarak hatırlayamadığım bir tarihte dizide bir öpüşme sahnesi çekilecekti. Müşteki bana hitaben, 'Ben öpüşme sahnesi çekmem' dedi" ifadeleri yer aldı.

İddianamede ayrıca Yeşilçay'ın, şikayetçinin kendisine ne sözlerle hakaret ettiğini anlatan sözlerine yer verildi:Şikayetçinin sadece SMS'lerle değil, Nurgül Yeşilçay'ın bir gazeteye verdiği röportajda kendisine hakaret ettiği yönünde şikayetinin de bulunduğu hatırlatılarak, gazete röportajında sarf edilen sözlerin basın özgürlüğü kapsamında değerlendirilmesi gerektiği belirtildi. Yeşilçay'ın gazeteye verdiği röportajda Petekkaya'ya yönelik sarf sözlerini basın özgürlüğü kapsamında değerlendiren savcı, Yeşilçay'ın Petekkaya'ya attığı SMS'lerde sarf ettiği cümlelerde hakaret unsuru bulunduğunu belirtti.



Şüpheli Nurgül Yeşilçay'ın şikayetçi Petekkaya hakkında gazete röportajında sarf ettiği sözlerin basın özgürlüğü kapsamında değerlendirildiği kaydedilen iddianamede, Yeşilçay'ın attığı cep telefonu mesajlarında ise "hakaret" suçunu işlediğini aktarıldı. İddianamede, Nurgül Yeşilçay'ın "hakaret" suçundan 3 aydan 2 yıla kadar hapis cezasına çarptırılması isteniyor.İddianame Bakırköy 44. Asliye Ceza Mahkemesinde değerlendirme aşamasında bulunuyor.

Kaynak:myent
Editör: Barış Köksal