İstanbul 18. Sulh Ceza Mahkemesi, manken Nilay Dorsa’yı twitter üzerinden tehdit ettiği için 5 ay hapis ve hakaret ettiği için 500 TL para cezasına çarptırılan Sercan Dinçşahin pişman olduğunu söyledi.

Verilen hükmün açıklanmasının 5 yıllık denetimli serbestlik şartıyla geri bırakılması kararlaştırılan bu dava, Türkiye’de twitter üzerinden yapılan tehdit ve hakaret suçlamalarına ilişkin hapis cezası verilen ilk dava olma özelliği taşıyor.

“PİŞMANIM, BERAATİMİ İSTİYORUM”

Duruşmada son sözü sorulan sanık Sercan Dinçşahin, ” “Ben bir anlık kızgınlıkla tweet yazdım. Pişmanım, beraatimi istiyorum” dedi. Sanığa verilen cezalar 5 yıllık denetimli serbestliğe tabii tutuldu.

Dorsa’nın avukatı Ömer Turanlı, duruşma sonrasında “Bugün verilen hapis cezası kararı, umarım twitter üzerinden insanlara umursamadan hakaret eden ve tehditte bulunan insanlara caydırıcı bir örnek teşkil eder. Mahkemenin kararı, twitter üzerinden hakarete uğrayanlara yol gösterecek cesur ve doğru bir karardır. Bu tür kararlarla, mağdur edilen insanlar hukuki olarak yalnız olmadıklarını anlıyorlar” açıklaması yaptı.

Editör: Barış Köksal