Erkek arkadaşının silahlı saldırısı sonucu başından ağır yaralanan Mutlu Kaya'nın duruşmasına katılan platform temsilcisi Karanfil, "Neredeyse mutlu suçlu çıkacaktı." dedi.

"Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu" temsilcisi Burcu Karafil, Diyarbakır'ın Ergani ilçesinde erkek arkadaşının silahlı saldırısı sonucu başından ağır yaralanan Mutlu Kaya'nın duruşmasının ardından yaptığı açıklamada, mağdurun asla yalnız yürümeyeceğini ve hep yanlarında olacaklarını söyledi.

"NEREDEYSE MUTLU SUÇLU ÇIKACAKTI"

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu üyeleri, Ergani ilçesinde 18 Mayıs 2015 tarihinde erkek arkadaşının silahlı saldırısı sonucu başından yaralanan ve uzun süre hastanede tedavi gördükten sonra bugünkü duruşmaya katılan Mutlu Kaya için Diyarbakır'a geldi. Mutlu Kaya'nın duruşmasının ardından Diyarbakır Barosu önüne geçen heyet burada açıklamalarda bulundu. Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu temsilcisi Burcu Karefil, Mutlu'nun Türkiye'deki neredeyse her kadının yaşadığı gibi, hak ihlallerine ve şiddete maruz kaldığını söyledi. Karefil, "Mahkemede de biz tekrar gördük ki, öldürmeye teşebbüs eden kişi neredeyse kendini haklı çıkarır şekilde konuştu, neredeyse Mutlu'nun suçlu olduğu şekilde konuştu. Bizler hukuken kazanacağımızı biliyoruz. Hem Mutlu kardeşimiz için hem saldırıya uğrayan, tacize uğrayan cinsel saldırıya uğrayan ve şiddetin en son noktası olarak öldürülen tüm kadın kardeşlerimiz için hukuki olarak kazanacağımızı çok iyi biliyoruz. Mutlu'nun asla yalnız yürümeyeceğini söylüyoruz. Mutlu hakkını kazanana kadar yaşadığı hak ihlali giderilene kadar yanında olacağız ve mücadelemizi kazanacağız" dedi.



"DEFALARCA TEHDİT EDİLDİ"

Mutlu'nun avukatı Hatice Demir ise, toplanan delillere bakıldığı zaman Mutlu'nun daha önce defalarca bu sanık tarafından tehdit edildiği, şiddete maruz kaldığı ailesinin de hedef haline getirildiğinin görüldüğünü söyledi. Av. Demir, "Mutlu'yu adeta hareket edemez hale getirdiğine yönelik bir çok delil dosya kapsamında mevcut. Sanık ile ilgili şu anda yargılama tasarlayarak kasten öldürmek suçundan devam etmekte. Biz sanık Veysi Ercan en üst kattan cezalandırılıncaya dek bu mücadelemizi kararlılıkla sürdüreceğimizi belirtmek istiyoruz" diye konuştu.



"ARTIK KADINA ŞİDDET DURSUN, HAK YERİNİ BULSUN"

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu'nun kendisi için yaptığı açıklamaya katılan Mutlu Kaya ise, "Artık kadına şiddet dursun, hak yerini bulsun. Adalete güveniyorum" şeklinde konuştu.

Mutlu Kaya'nın ablası Dilek Zengin de, Türkiye'de erkek terörü olduğunu söyledi. Abla Zengin, şöyle konuştu:

"19 yaşındaki kız kardeşim Mutlu Kaya'nın da başına böyle bir olay geldi. Bu kan bitene kadar erkek terörüne dur diyeceğiz, sokaklarda olacağız, şiddetin, tecavüzün tacizin bitmesi için. Öyle katillerin kendini gururla şerefle kendilerini mahkemeye sunmayıp kendini daha da aciz bir durumda gösterip kendini müdafaa etme yoluna gittikleri için bizde kesinlikle kadına şiddete dur demek için sürekli sokaklarda olacağız ve bunu bir şekilde bitireceğiz. Kadın demek toprak demek, kadın demek tohum demek, kadın her şey demek. Ben onun annesine buradan sesleniyorum, biliyorum o çocuğunu doğururken katil olması için doğurmadın ama maalesef senin oğlun bir katil."



kaynak:haberler
 
Editör: Barış Köksal