Esmeray cinsiyet değiştirme sonrasında vajinasını görmek isteyen kadın arkadaşlarına ne diyeceğini bilemeyen Esmeray, kadınlara seslenerek ''Gelin, anlatayım size'' diyor.

Esmeray, yaklaşık bir sene önce cinsiyet değiştirme ameliyatı geçirdi. Ameliyat masasına yatana kadar geçen sürede yaşadıkları, yazılsa kitap olacak türden. Ancak o, başından geçenleri en iyi bildiği şekilde, anlatarak aktarmayı seçti. Yeni oyunu, "Kestirmeden Hikayeler" böyle ortaya çıktı.

''ÇOĞU ARKADAŞIM VAJİNASINI TANIMIYOR''

Esmeray şimdi, anlamlandıramadığı bu merak karşısında ne diyeceğini bilemediği kadınlara seslenerek ''Göstermeme gerek yok, gelin, anlatayım size'' diyor. 

Ameliyattan sonra, kadınların cinsellik ve cinsel organları hakkında ne kadar bilgisiz olduklarını görünce Sudan çıkmış balığa dönmüş sanki. Yeni oyunuyla da, insanların ''ayıp'' denerek meşrulaştırdıkları cahilliklerini yüzlerine vurmayı istemiş:

''Çoğu kadın arkadaşım vajinasını tanımıyor. Klitorisin ne olduğunu bilmeyenler var. İnsan burnunu nasıl tanıyorsa cinsel organını da tanımalı. Köylü kadınları bilmiyor diyorlar ya, eminim onlar daha iyi biliyor! Eğitimle alakalı bir durum değil.''
Editör: Barış Köksal