İtalyan kökenli sinema oyuncusu Paola Saulino, geçtiğimiz Aralık ayında düzenlenen anayasa değişikliği referandumunda hayır oyu kullanan seçmenlere ilişki sözü vermişti.

"SÖZÜMÜN KADINIYIM" DEMİŞTİ

27 yaşındaki güzel aktris, İtalyan seçmeninin referandumda anayasa değişikliğini reddetmesi üzerine geçen ay ülkesindeki bazı şehirleri kapsayan bir tura çıkacağını açıklamış, sosyal medyadan yaptığı açıklamayla hayranlarına 'sözümün kadınıyım' ifadesini paylaşmıştı. Güzel oyuncu Saulino: "Referandumda 'hayır' oyu verecek olanları, söz verdiğim gibi Ocak ayında düzenleyeceğim 'Pompa Tur'da 'hoş bir sürpriz' bekliyor olacak." sözlerini açıklamalarına eklemişti.

"BİRAZCIK YORULDUM AMA HER ŞEY YOLUNDA"

Paola Saulino verdiği söze sadık kalarak, geçtiğimiz cumartesi gecesi başkent Roma'dan 'Pompa Tur'una başladı. Roma'daki organizasyon sonrası Instagram hesabından takipçilerine dilini çıkardığı ve orta parmak hareketi yaptığı bir pozunu paylaştı. Ünlü aktris fotoğrafın açıklama kısmına, "Pompa Tur'un ilk durağı tamam. Muhteşem bir gün. Birazcık yorgunum ama her şey yolunda. Bu sene, olabilecek en iyi şekilde başladı" satırlarını yazdı.

"FOTOĞRAF KOYMAK YASAK"

Takipçilerinden bazıları ünlü aktrisin yaptığının tamamen gösteri amaçlı olduğunu söyleyerek eleştirince Saulino'yu savunan bir hayranı, "Elbette tüm bunlar bir gösteri. Hiç kimse Facebook'a ya da internete fotoğraf koymak için can atmıyor. Zaten tur kapsamında sergilenen gösterilerden fotoğraf koymak yasak" cümlelerini yazdı.

REFERANDUMDA "HAYIR" SONUCU ÇIKINCA BAŞBAKAN İSTİFA ETMİŞTİ

Güzel aktrisin birçok hayranı kendi şehirlerinin tur kapsamında olmamasından şikayet ederken, İtalyanların büyük çoğunluğu tur organizasyonuna izin verilmesine karşı öfkelerini dile getirdi. Aralık ayında yapılan referandumda ülke genelinde 'hayır' sonucu çıkması neticesinde başbakan Matteo Renzi istifa etmişti.
Editör: Barış Köksal