En son Mad Max filmindeki asi rolüyle seyirciye bambaşka bir yüzünü gösteren Charlize Theron uzun bir aradan sonra aksiyon sahneleriyle geri döndü.
 
 
Bu hafta vizyona giren Hızlı ve Öfkeli 8’de rol alarak hayranlarına büyük bir sürpriz yapan Charlize Theron’un filmdeki Vin Diesel ile birlikte yer aldığı seksi sahneler oyuncuyu yeniden gündeme taşıdı.
 
 
Gişede inanılmaz bir başarı yakalayan Hızlı ve Öfkeli serilerinden birinde yer aldığı için mutlu olduğunu her röportajında dile getiren Charlize Theron’un unutulan, nefes kesici kareleri gelin birlikte hatırlayalım.
 

 
CHARLIZE THERON KİMDİR?

Hollywood’un genç ve güzel yıldızlarından Charlize Theron, 7 Ağustos 1975’de Güney Afrika’nın Benoni adlı şehrinde dünyaya geldi.
 
Yol yapımında çalışan fakir bir anne babanın tek çocuğu olan sanatçı, çocukluğunun büyük bir bölümünü ailesinin çalıştığı çiftlikte geçirdi.
 
Aktris, 6 yaşına geldiğinde çiftlik sahiplerinin de desteğiyle bale öğrenmeye başladı. Kısa bir süre sonra da profesyonel bale eğitimi için Johannesburg’a davet edildi.
 
Johannesburg’ta okumaya başlayan Theron, 13 yaşına geldiğinde babasını kaybetti. Eski hayatına geri dönmeyi göze alamayan aktris, annesini yalnız bıraktı ve İtalya’ya giderek modellik yapmaya başladı. Milano’da bir ajansla kontrat imzaladıktan sonra birçok ünlü magazin dergisine kapak oldu.
 


Bir sene sonra “bir tek kelime dahi konuşamayan güzel” olarak ün kazanan Theron, 1992 yılında New York’a gitti.
 
Bir daha asla modellik yapmamaya karar veren aktris, oyuncu olmayı kafasına koydu. New York’ta Joffrey Okulu’nda dans eğitimi aldıktan sonra “The Nutcracker Suite” ve “Swan Lake” gibi klasiklerde oynadı. Ancak şanssız bir şekilde dizinden sakatlanınca, profesyonel dansçı olma hayallerini bırakmak zorunda kaldı.
 
1994 yılında John Hurt ve Renee Russo gibi oyuncuların menajerliğini yapan John Crosby tarafından keşfedilince, kendini bir anda film setinde buldu.
 
“2 Days in the Valley” adlı bir filmle ilk ciddi tecrübesini yaşayan aktris, şöhretin kapılarını başrollerini Keanu Reeves ve Al Pacino’nun paylaştığı, 1997 yapımlı “The Devil’s Advocate / Şeytanın Avukatı ” filmiyle araladı.
Posta
 
Editör: Barış Köksal