FOX TV ekranlarında yayınlanan izdivaç programında taliplerini reddederek adını duyuran gelin adayı Hanife, büyük bir hayran kitlesi kazandı.

BÜYÜK PARALAR KAZANMAYA BAŞLADI

Sosyal medyada 312 bin takipçisi olan Hanife'nin her paylaştığı kare binlerce kişi tarafından beğeniliyor. Bunu kazanca çevirmek için harekete geçen Hanife, birçok markaya ait ürünleri tanıtarak büyük paralar kazanmaya başladı.

DEVLET HAREKETE GEÇİYOR

Öte yandan internet üzerinden gerçekleştirilen reklam ve tanıtım hizmetlerinin vergilendirilmesi konusunda önemli bir adım atılıyor. Bu kapsamda, ürün tanıtımından dolayı her gün binlerce lira para kazanan sosyal medya fenomenlerinden de vergi alınacak. Vergiden, ürün tanıtımı yaptıran reklamverenler ile buna aracılık eden reklam şirketleri de sorumlu olacak.

TORBA KANUN TASARISINA EKLENDİ

Konuyla ilgili yasal düzenleme TBMM'ye sunulan torba kanun tasarısı ile gerçekleştirilecek. Tasarıya bu amaçla iki madde konuldu. Gelir Vergisi Kanunu'nun "Vergi tevkifatı"nı düzenleyen 94. maddesine internetle ilgili işlemler de eklenecek. Vergi Usul Kanunu'nun "Vergi kesenlerin sorumluluğu" başlıklı 11. maddesinde de değişiklik yapılacak

İşte Hanife'nin o paylaşımlarından biri;



Kaynak: Haberler
Editör: Barış Köksal