Amerika'nın New York şehrinde Facebook sayfalarından kurbanlarını seçerek iletişime geçen Samantha Barbash( 40), Roselyn Keo(29), Marsi Rosen(28) ve Karina Pascucci'den(26) oluşan striptizci çetesi çökertildi.

Çete üyeleri önce kurbanlarını Facebook sayfalarından seçip mesaj atıyor, mesaja dönüş yapan olursa planı devreye sokarak kurbanlarını tuzağa çekmeye çalışıyordu.

Çete üyeleri gözlerine kestirdikleri zengin erkeklerle birlikte olduktan sonra onları, New York'un lüks gece kulüplerinde eğlenmeye ikna ederek vurgunu başlatıyordu.

Buluştukları erkeklerle gittikleri gece kulübünde içkilerine uyuşturucu katarak onları baygın hale getiren çete üyeleri, uygunsuz pozlar çektirdikten sonra, kredi kartlarının da numarasını ve imzasının kopyasını alıyordu.

Ertesi gün kurbanlarına şantaj maili atan çete, kurbanların fotoğraflarını yakınlarına göndermek ya da facebookta yayınlamakla tehdit ederek kurbanlarından para sızdırıyordu.

Bugüne kadar çok sayıda kişiyi bu şekilde dolandırarak kredi kartlarından ya da elden en az 200 bin dolar aldıkları belirlenen çete üyeleri, kurbanlarından Zyad Younan'ın şantajlara boyun eğmeyip, polise gitmesiyle yakayı ele verdi.
Editör: Barış Köksal