30 yaşındaki pop şarkıcısı, katıldığı bir televizyon programında Lyme hastalığından bahsederken gözyaşlarını tutamayarak 'Öleceğimi sanıyordum.' dedi.

2000'li yılların başında 'Complicated' şarkısıyla çıkış yapıp dünya çapında popülariteye kavuşan pop şarkıcısı Avril Lavigne, Lyme hastalığına yakalandı. Lavigne bir dönem hastalığının gizli kalmasını istemiş, ancak durumunun Twitter'da yayılmasına engel olamamıştı.

YAŞADIKLARINI ANLATTI

Lavigne için uzun süre "Pray for Avril" (Avril için dua edin) hastag'iyle yüzlerce tweet atılmış, hayranları "Bir an önce iyileş", "Geçmiş olsun" dileklerinde bulunmuştu.

Lavigne, önceki gün katıldığı Good Morning America adlı gündüz şovunda ilk kez yaşadıklarını anlattı:

"NEFES ALAMIYOR KONUŞAMIYORDUM"

Hastalığının ilk günlerinde kronik yorgunluk sendromu yaşadığını belirten şarkıcı, "Nefes alamıyor, konuşamıyor ve hareket edemiyordum. Öleceğim sandım" dedi ve gözyaşlarını tutamadı. Lavigne, geçtiğimiz ekim ayında ilk belirtilerini gösteren hastalığı sonucu yataktan çıkamayacak hale geldiğini söyledi. Ancak birçok doktora başvurulduktan sonra teşhis konulabildiğini belirten popçu, "İnsanlar Lyme ne demek bilmedikleri için devamlı bana 'Haydi Avril, neden yataktan çıkmıyorsun? Neden bu kadar depresifsin?' deyip duruyordu. Halbuki Lyme böyle bir şey... Yataktan çıkamıyorsun, kimseye cevap veremiyorsun, deliriyorsun." dedi.

"BU BENİM İKİNCİ ŞANSIM"

Avril Lavigne'nin tedavi süreci hâlâ devam ediyor. Bugünlerde yavaş yavaş kendini daha iyi hissetmeye başladığını söyleyen şarkıcı, tamamen iyileşip sahneye geri dönebileceği günleri bekliyor. "Bu benim için hayatta ikinci bir şans." diyor.

LYME NEDİR?

Avril Lavigne'nin yaşadığı Lyme hastalığı, insan vücudunda 800'e yakın semptoma neden olduğu için teşhisi çok zor. Şu ana kadar yapılan araştırmalar Lyme hastalığının 350'den fazla hastalığı taklit edebileceğini gösteriyor. Taklit ettiği bu hastalıkların başında günümüzde hızla yaygınlaşan kronik yorgunluk, huzursuz bacak sendromu, epilepsi, MS, ALS, Lupus, Alzheimer, Parkinson, Otizm, iperaktivite ve dikkat dağınıklığı, kalp hastalıkları, kalp krizi, beyin tümörü, migren, kronik baş ağrısı, fetus ölümü ve düşük, birçok cilt ve kas hastalığı geliyor. Kene ve sivrisinek ısırıklarından buluşan hastalığı bugüne kadar George W. Bush, Alec Baldwin, Richard Gere gibi ünlüler de yaşamıştı.

Kaynak: HAberler

 

Editör: Barış Köksal