Günümüzde internette gezinirken girdiğimiz her sitenin, yazdığımız her kelimenin kayıt altına alındığı paronasıyla yaşar olduk.

Konu özellikle webcam konuşmaları olunca, kendimizi iki kat daha dikkatli davranmak zorunda hissediyoruz. Ancak her internet kullanıcısı bu denli "muhafazakar" davranmayabiliyor.

"PARAYI VERMEZSEN VİDEONU Facebook'TA PAYLAŞIRIM"

Utah'ta yerel yayın yapan KSL TV'nin haberine göre bir vatandaş, porno sitesinde tanıştığı bir kadınla Skype görüşmesi gerçekleştirdi. Fakat daha sonra video görüşmesinde geçen "eğlenceli" dakikalardan sonra adamın cebine konuşma yaptığı kadından tehditkar bir mesaj geldi. Kadın, yaptıkları müstehcen görüşmeyi kaydettiğini ve çok para göndermediği takdirde videoyu adamın Facebook sayfasında yayınlayacağını söylüyordu.

POLİS GÜLMEKTEN OLAYI ZOR ANLATTI

Panikleyen adam derhal polise gitti. Sonrasında yaşananlara dair detay verilmese de KSL TV'nin polisle yaptığı röportaj, emniyetin bol kahkahalı bir soruşturma geçirdiğini gösteriyordu. Gülmekten röportaj vermeye pek fırsat bulamayan polis memuru, son olarak şu tavsiyede bulundu:

"Bu olaydan çıkarılacak önemli dersler var. Birincisi, internette ne yaptığınıza dikkat edin; ikincisi, bunu yaparken dolandırılmadığınızdan emin olun."

Editör: Barış Köksal