Yıldızların en çok beğenilen yerleri bir araya gelirse ortaya ne sonuç çıkar? Estetik cerrahların ve spor hocalarının kapısı, kimlere benzemek için aşındırılıyor? Bu görünüm nasıl elde edilir? Serenay Sarıkaya'nın bacakları, Nurgül Yeşilçay'ın gözleri, Beren Saat'in burnu... İşte muhteşem karma...

Hürriyet Pazar'da Aslı Barış "Beni baştan yarat" diyenler için önerilerde bulundu.

Yazı şöyle:

5 bin TL'ye Beren Saat'in yüzle uyumlu burnu: Son dönemde en çok Beren Saat'in burnunun istendiğini belirten Plastrik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Berfu Babuccu "Beren'in yuvarlak yüz hatları, burun şekli, elmacık kemiklerinin dolgunluğuylaile cana yakın ve sempatik bir ifade sergiliyor ve bu yüzden tercih ediliyor. Ancak yüz güzelliği göz, burun, kaş ve dudaklar gibi yapılar arasındaki uyumla alakalı. Günümüzde bize hangi tip burun ve yüz şeklinin yakıştığı, 3 boyutlu bilgisayar destekli görüntüleme programları ile tasarlanabilmekte" diyor. Bu operasyon için fiyatlar 5000'den başlıyor.


Yıldızların en çok beğenilen yerleri bir araya gelirse ortaya ne sonuç çıkar? Estetik cerrahların ve spor hocalarının kapısı, kimlere benzemek için aşındırılıyor? Bu görünüm nasıl elde edilir? Serenay Sarıkaya'nın bacakları, Nurgül Yeşilçay'ın gözleri, Beren Saat'in burnu... İşte muhteşem karma...

15 dakikada Tuba Büyüküstün'ün dolgun dudakları: Doçent. Dr. Melisa Eczacıbaşı son dönemde Tuba Büyüküstün tipi dudakların revaçta olduğunu belirterek "üst dudak kalınlığı 1 birim olarak kabul edilirse altı dudak kalınlığının 1.2-1.3 birim kadar olması, dudakların çekici ve güzel görünmesini sağlıyor. Dudaklara Hyaluronik asit enjekte ederek bu dolgun görünümü tek bir seansta yakalayabiliyoruz. Seans, ortalama 15 dakika sürüyor" diyor. Fiyatlar ise 800 TL civarında.


300 TL'ye Burcu Esmersoy gibi kırışıksız bir cilt: Esmersoy'un zamana meydan okuyan cildi gibi kırışıksız ve ışıltılı görünmek zor değil. 'Zaman Makinesi' adı verilen ve yeni geliştirilen bir cihaz yüzeyde ciltten başlayarak ultrasonik temizleme ve yenileme sağlıyor. Sonrasında da bağ dokusunda kollajen tetiklenmesini sağlayan diyatermi odaklı radyofrekans kontraksiyon özellikleri ile sıkılaşma ve pürüzsüz bir görünüm elde ediliyor.6 seansta sonuç alınıyor. Fiyatlar seans başı 300 TL.

Deniz Akkaya omuzları için her gün 15 dakika: Vücut yapılandırma antrenörü Orhan Tezişçi'ye göre Deniz Akkaya'nın omuzlarının en cazip yanı, 'aşırı çalışılmış' gibi görünmemesi. Tezişçi: "Günümüzde kadınlar sıkı kol ve omuz kaslarına sahip olmak istiyor ancak erkeksi görünümden, damarlı görünümden çekiniyor. Akkaya sıkı ama kadınsı figürünü koruyor. Bu da basit egzersiz setleriyle kolayca elde edilebilir. 'Kanat' diye tabir edilen 'Latissumus' kaslarını öne eğin, dumball'ı karna doğru çekin. Bu egzersiz omuzları genişletir. Buna harekete aynı zamanda yan omuz için lateral raises hareketi yani ayakta dumball'ları yana açma hareketi eşlik etmeli.

Hadise gibi dik ve dolgun göğüs: Prof.Dr.Orhan Babuççu'ya Hadise'nin sırrı dolgun ve dik görünüm: "Memeyi bir piramit olarak düşünürsek meme başının bu piramidin en tepe noktasında olmasını isteriz. Meme başı, memenin altındaki katlantının her zaman üstünde olmalıdır. Memenin şekli de önemlidir, orta hatta yakın kısmının dolgun, yanların ise dışarıya doğru çok taşmamış olmasını isteriz. Kendi meme dokusunu bu anlamda yetersiz bulan kadınlar için dikleştirme ve/veya büyütme operasyonları yeterlidir diyebiliriz." Operasyonların fiyatı 8 bin-15 bin TL arası değişebiliyor.


 Eda Taşpınar karnı için 90 saniye plank: Fitness hocası Murat Bur, Taşpınarvari karın kasları için şu hareketi öneriyor: "Kalçanız, omuzlarınız ve bacaklarınız aynı hizada olmalı.Omuzlarınız, dirseklerinizin tam üzerinde olmalı. Ağırlığı dirseklerinize ve ayak parmaklarınıza verin ve karın kaslarınızı kasın.ilk etapta hareketi 90 saniyeden daha uzun yapmayın. Bu hareket ilk başta kolay gibi gözükebilir ama yaklaşık 20 saniye sonra bu konudaki fikriniz değişecektir. Mekik hareketine göre daha fazla kası devreye sokar, karın, bel ve omuz kaslarını aktif bir şekilde çalıştırır."


Ceren Hindistan'ın brezilya poposu için diatermi radyofrekans yöntemi: Yeni 'Bayan Popo' olarak tanınan Ceren Hindistan'ın kalkık ve yuvarlak kalçalarına sahip olmak için 6-8 saatlik diyatermi radyofrekans terapisi yeterli. Bu, fazla yağ dokusunuodaklı radyofrekans metotları ile azaltılıp, kollajen ve elastin yapısının tetikliyor ve dokuyu sıkılaştıran diyatermi radyofrekansı sayesinde kalkık görünüm sağlıyor. Seanslar 300- 400 TL civarında.

*Serenay Sarıkaya bacakları için 'static lunge': Murat Bur, oyuncunun kaslı ve ince bacakları için şu hareketi uygulamanızı tavsiye ediyor… "Başlarken başınız dik karşıya bakar pozisyonda olmalı, karın kaslarınızı sıkarak aktif hale getirin. Bir ayağınız ilerideyken diğeri parmak ucu pozisyonunda geride tutun. Ön diziniz sabit kalacak şekilde arka dizinizi yavaşça aşağı indirin.Arka diziniz kesinlikle yere değmemeli ve ön diziniz parmak ucunu geçmemeli. Ayaklarınız paralel bir şekilde karşıya bakmalı. Kuvveti öndeki ayağın topuğundan uygulamalısınız. Bu hareket kalça, baldır, diz kirişi ve üst bacağı çalıştırıyor. Bunu 15 kez, 4 set yapın. Hareketi günaşırı yapmaya özen gösterin."

Ve işte Türk tipi ideal kadın...

 

Kaynak: Haberler
Editör: Barış Köksal