İşte cinsel gücü artıran 18 doğal afrodizyak...

Bitki çayı: Bitki çayları Bitki çayları içilince, vücutta kan dolaşımı hızlanır, tutkularda ve heyecanlarda artış olur. Enerji seviyesini de yükselten bitki çayları cinsel yaşamı canlandırır.

Ginseng / Çin'de ilaç yapımında kullanılan ginseng; hormonal sistemi uyarır erken yaşlanma sürecini yavaşlatır ve gözardı edilemeyecek derecede iyi hissettirir.

Rezen / En eski afrodizyaklardan olan rezeneden her gün bir parça alınması cinsel gücü artırır. Rezenenin tohumundan çay da yapılarak içilebilir.

Haşhaş tohumu / Haşhaş tohumu cinsel performansı artırır.

Lavanta / Salata ve yemek soslarına konan birkaç damla lavanta cinsel yaşamı güçlendirir.

Karanfil tanesi / Doğal afrodizyakların en güçlülerinden biri olan karanfil tanesi yorgunluğa da iyi gelir.

Polen / Son yıllarda afrodizyak olarak kullanılan polenin yapısında belli ölçüde testosteron ve diğer cinsiyet hormonları bulunuyor. Ayrıca içerisinde birçok vitamin mineral ve aminoasit bulunur.

Zencefil / Yüzyıllardır duyguları harekete geçirmek için hazırlanan içkilerin karışımında kullanılan zencefil insanı daha ateşli yapar. (Kanı sulandıran ilaç kullananların dikkatli olmaları gerekiyor. Ayrıca fazla tüketildiğinde de bağırsakları rahatsız eder.) Yemeklerde baharat olarak kullanılabilir. Balla karıştırılıp yenebilir. Bir hafta veya 10 gün kadar kullanılmalıdır.

Hardal / Cinsel bezlerin işleyişini hızlandırır.

Süsen / Süsen kökü tozu her iki cins için de güçlü bir afrodizyaktır.

Yasemin / Likörleri kokulandıran harika kokulu yasemin çiçeği etkili bir uyarıcıdır.

Tarçın / İştah açıcıdır. Sinirsel rahatlık veren bir kokusu vardır. Gaz söktürücü ve antiseptik özellikleri vardır. Afrodizyak olarak da kullanılabilir. Kışın içilen bitki çaylarına konulabilir. Tarçın yağı hoş kokusundan dolayı masaj yağı olarak da kullanılabilir.

Meyan kökü / Meyan kökünden elde edilen toz maden suyu ile karıştırılınca kadınlar için çok etkili bir afrodizyak haline gelir.

Vanilya / Merkezi sinir sistemine etki ederek kokusuyla uyarıcı etki yaratır.

Kekik / Güçlü etkileri olan kekik özellikle erkeklerde uyarıcıdır..

Maydonoz / Yemeklere lezzet katan maydonoz cinsel yaşama da lezzet katar

Roka / Bolca Demir ve C vitamini içeren roka alyuvarlar için iyidir. Ayrıca cinsel gücü de artırır.

Arı sütü / Cinsel bezleri geliştiren arı sütünün etkileri kısa zamanda hissedilir.

Cinsel gücü arttıran diğer yiyecekler; Antep Fıstığı / Protein ve bol E vitamini ihtiva eder. Cinsel arzunun uyarılmasını sağlar. Mutlu bir evlilik için, afrodizyak otlardan yararlanmakta fayda var.

Kırmızı ve yeşil acı biber / Hep tatlılar bu etkiyi yapacak değil ya, inanamayacaksınız ama acı da cinsel isteği kamçılar...

Çikolata / İçerdiği seratonin ve daha da önemlisi fenetilamin maddeleri nedeniyle hafif cinsel istek artırıcı etkiye sahiptir.

Havyar / Yüzyıllardır afrodizyak olarak kullanılmaktadır. İçerdiği çinko miktarı nedeniyle erkeklik hormonlarının yapımını artırıyor. Aynı zamanda sperm kalitesini de artırır.

İstiridye / İçerdiği bazı aminoasitlerin cinselliği sağlayan hormonları tetiklediği görülmüştür. İstiridye dışında tüm deniz kabukluları ve deniz böcekleri de güçlü birir afrodizyaktır.

Kereviz / Çeşitli iç salgı bezlerine tesir eder ve onların faaliyetlerini artırır. Erkeklerde cinsel faaliyeti çok artırarak vakitsiz iktidarsızlığı önler. Özellikle 30'lu yaşlarda mutlaka yiyin.

Sarmısak / En güçlü afrodizyak olarak bilinir. Tüm hormonları çalıştırır. Çiğ olarak yenmesi tavsiye edilir.

Yulaf / Özellikle kadınlarda cinsel isteksizliği giderir. Hormonları düzenler ve vücut direncini artırır.
Editör: Barış Köksal