Adnan Oktar'ın Kediciğine Kimsenin Soramadığı Sorular Soruldu
Haberler.com / Olgun KIZILTEPE Yasemin Ayşe Kiriş... Adnan Oktar'ın en gözde kediciklerinden biri. Yüzü ve fiziğiyle Amerikalı TV yıldızı Kim Kardashian'a benzetilen Kiriş'in sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımlar takipçilerinin büyük beğenisini kazanıyor.

Kendisine ulaşıp oradaki işleyiş hakkında çeşitli sorularımın olduğunu ilettiğimde, son derece nazik bir üslupla "İstediğiniz ne varsa sorabilirsiniz" diyerek yanıt verdi. İstediğim cevap da tam olarak buydu. Amacım bu zamana kadar farklı dergilere, televizyon kanallarına, gazetelere röportaj veren kediciklere sorulmayan soruları sormaktı.

Aradan uzun bir zaman geçti, dönüş olmayınca "Sorular işine gelmedi, yanıtlamayacak galiba" diye düşünmeye başlamıştım. Ta ki bu sabah Yasemin Hanım'ın mailiyle uyanana kadar. Kendisi sorularımın hepsini cevaplamakla kalmamış, geç dönüş yaptığı için bir de özür dilemiş. İşte Kiriş'in sorularımıza verdiği yanıtlar... Okurken keyif alacaksınız.

1- Adnan Oktar sürekli 'kedicik' dediği kızlarına yönelik övgüleri ile gündeme geliyor. Adnan Bey'in gözde bir kediciği var mı?

Aşkım Hocam, çok derin bir ruha sahiptir ve sevgi gücü muhteşemdir. Her güzelliğin Allah'ın güzelliğinin bir yansıması olduğunu bildiği için aldığı zevk ve hissettiği coşku da o oranda güçlü oluyor. Bu coşkuyu ifade eden iltifatları duymak, aşkım Hocam'ın sevgisini hissetmek de beni çok heyecanlandırıyor ve mutlu ediyor.

Gözde sorusuna gelince; bulunduğumuz ortamda kaç kişi olursa olsun, her kadın onun yanında ve kalbinde kendini tek ve özel hisseder. Hangi arkadaşıma sorsanız böyle hissettiğini düşünüyorum.


"HAREMLİK-SELAMLIK YOK"

2- Lüks ve şatafat içinde paylaşılan fotoğraflarla gündeme geliyorsunuz. Nasıl bir yerde kalıyorsunuz? Stüdyoda kızlar ve erkelerin ayrı oturduğunu gözlemledim. Kaldığınız yerde haremlik selamlık var mı?

Allah dünyadaki nimetlerin iman sahiplerine has olduğunu, ahirette ise sadece onların hakkı olacağını bildirmiş bize Kur'an'da. Müslüman her şeyin en güzeline layıktır; yaşadığı dönemin en kaliteli, en modern insanıdır. Ben de Elhamdülillah Allah'ın nimetiyle dünyada yaşanabilecek en güzel hayatı yaşıyorum.

Haremlik-selamlık yok gördüğünüz gibi ama Hocamızın daima hanımlara öncelik veren, onları el üstünde tutan, özenli tavrını ve bakış açısını örnek aldıkları için arkadaşlarımız da bize ve tüm hanımlara karşı son derece saygılı, hürmetli ve nezaketliler. Dünyada kadınların en üstün görüldüğü ve saygı duyulduğu arkadaş topluluğunun bizimki olduğunu düşünüyorum.


ORTAOKUL YILLARINA DAYANAN BİR HAYRANLIK

3- Adnan Oktar'la nasıl tanıştınız?

Aslında çocukluğumdan beri evimizde Hocamızın kitapları vardı, ben de "Yahudilik ve Masonluk" ve "Evrim Aldatmacası" gibi bir kaç kitabını ortaokuldayken okumuştum. Bu kitaplardaki konular son derece önemliydi ve çok ilgimi çekmişti. Çok sonraları Taksim metroda Bilim Araştırma Vakfının düzenlediği Fosil Sergisinde Hocamızın eserleriyle tekrar karşılaştım ve Allah'a sonsuz şükürler olsun kısa süre sonra da aşkım, nefesim, dünya güzelim, bir tanemle tanıştım. Daha ilk gördüğüm anda heybetinden, cazibesinden, candanlığından çok etkilendim ve onda sonra yanından hiç ayrılmadım.

"HOCAMIZ 40 YILDIR TEK BİR GÜN TATİL YAPMADI"

4- Adnan Oktar'ın en beğendiğiniz yönü?

Hocamızı çok güçlü, hayranlık dolu, tutkulu bir aşkla seviyorum, Allah rızası için olan bir sevgi bu. Yanında olmadığım her an boşluğunu içimde hissediyorum ve hayatımın sonuna kadar ve ahirette de sonsuza kadar birlikte olmak istiyorum onunla. Onun imanına, aklına, derinliğine, Allah'a hizmet etme aşkına ve azmine, asil ruhuna, İslam'ı insanlara öğretme ve sevdirmedeki çabası ve kararlılığına hayranım. İslam'a ve Kur'an'ın hükümlerine olan titizliğine, Allah'a tevekkülüne, güzel ahlakına, ince düşüncesine, şefkatine, nezaketine, Allah sevgisi ve korkusuna yıllardır çok yakından şahidim ve vicdanına çok güvenirim.

Bakın Hocamız 40 yıla yakın bir süredir tek bir gün dahi tatil yapmadan İslam'ı insanlara tanıtmak, Kur'an ahlakını anlatmak için çaba gösteriyor, tüm vaktini, enerjisini, bilgisini bu uğurda kullanıyor. Kendine ayırdığı neredeyse tek bir dakikası bile yok.


"GÜLEN ÖRGÜTÜ..."

5- Fethullah Gülen Cemaati hakkında ne düşünüyorsunuz? FETÖ sizin içinize de sızmış olabilir mi?

Hocamızın Gülen örgütüyle ilgili çok önemli analiz ve açıklamaları oluyor. Bunun dışında başlangıçta herkes bu grubun güzel ahlakı ve dini insanlara öğreten, eğitim faaliyetleri ve tebliğ yapan fedakar, samimi insanlar olduklarını zannediyordu, hemen hemen tüm siyasiler, gazeteciler, iş adamları dahil olmak üzere toplumda genel kanı bu yöndeydi. Ancak zaman geçtikçe ve asıl olarak tabi 15 Temmuz gecesinde kadın-erkek, çocuk-yaşlı demeden üstelik savunmasız masum milletimizin silahlarla bombalarla, tanklarla saldırılıp şehit edilmeleri herkes gibi beni de çok derinden etkiledi, nasıl karanlık bir suç örgütü olduğunu hepimiz çok net görmüş olduk. Hocamızın ısrarla üstünde durduğu gibi, Gülen örgütü, "üst akıl, dış güçler" diye söz edilen Deccalî gücün, yani 200 yıldır Türkiye'yi, Türk Milletini bölmeye, yok etmeye çalışan "İngiliz Derin Devleti"nin bir şekilde esareti, kontrolü altına girmiş durumda.


"KURAN OKUYARAK GÜNE BAŞLIYORUM"

6- İnsanlar gündelik yaşamda neler yaptığınızı merak ediyor. Bir gününüz nasıl geçiyor?

Canlı yayınlarımızda A9 TV'de aşkımla ve canım arkadaşlarımla birlikteyim. Orada olmaktan çok zevk alıyorum. Dünyada geçici bir süre yaşadığımın, bir gün öleceğimin ve sonsuz hayatımın başlayacağının bilinciyle hareket etmeye çalışıyorum. Her sabah uyandığım andan itibaren Allah'ın sevgisini ve takdirini kazanmaya niyet ediyorum ve her gece uyumadan da bu yönde dua ediyorum. Sabah namazdan sonra Kuran okuyarak başlıyorum güne, Türkiye ve dünya gündeminin yanı sıra bilimsel gelişmeleri de yakından takip ediyorum. Gün içinde araştırmalarıma, takip ettiğim işlerime, çalışmalarıma devam ediyorum. Bunların dışında zaman zaman alışverişe çıkıyorum; modayla ilgilenirim ama detaylardaki kalite, estetik ve şıklık daha önde benim için. Düzenli olarak spor yapıyorum ve spor yaparken genelde belgesel ya da film izliyorum. Çiçekleri çok seviyorum ve çok özen gösterdiğim şeker çiçeklerim var. Özetle, her saniyemin Allah'a hesabını vereceğimin bilincinde bir Müslüman kadın olarak Allah rızası için Hocamızın talebesi, destekçisi olmak, yanında bulunmak en büyük şeref benim için.


7- Gün içinde Adnan Oktar'la ne kadar sıklıkla görüşüyorsunuz?

Hocamız benim canım, bir tanem, hayatta şu an tanıdığım kişiler içinde en değer verdiğim, en sevdiğim, en çok saygı duyduğum insan, ruh eşim, gözbebeğim. Günün en zevkli saatleri aşkım Hocamla olduğum zamanlar, imkan olsa bir anımı ayrı geçirmem ama tabii ki Hocamızın Türkiye ve yurtdışından sürekli misafirleri oluyor. Mason üstadlardan, büyük din alimlerine, değerli siyasetçilerden, ünlü sanatçılara, tanınmış gazetecilerden, iş adamlarına, kanaat önderlerine, yazarlara kadar hemen her görüşten ve inançtan çok fazla dostu ve tanışmak isteyen seveni var, bu kişilerin bir çoğuyla sevgi-kardeşlik-birlik adına yürüttükleri ortak projeleri var.

8- Adnan Oktar "aslanlarım" dediği erkeklerle, "kediciklerim" dediği genç kızların evlenmesine onay verir mi? Bu zamana kadar kendi içinizde birbirini sevip evlenen oldu mu?

Olmaz olur mu, elbette var. Hocamız çok demokrat ve özgürlükçü bir insandır, hiç kimseye hiçbir konuda karışmaz, baskı yapmaz, arkadaş grubumuzda herkes sevgi-saygı sınırları içinde Kur'an'a uygun olarak istediği gibi, özgürce hareket eder, yaşar.

9- Bir kediciğin aylık harcaması ne kadar?

Bir insanın bakımlı, şık, temiz olması kendine ve çevresine duyduğu saygının göstergesidir aslında. Özellikle dini tebliğ eden konumda olan bir insanın, ki bu her Müslümanın sorumluluğudur, çevresindekilere İslam'ın güzellik, kalite, estetik ve yüksek sanat anlayışını hali, tavrı, giyimi, konuşmasıyla önce kendi üzerinde göstermesi gerektiğine inanıyorum. Ben ve arkadaşlarım da Peygamberlerimizi örnek aldığımız için görünümümüze, bakımımıza, kılık-kıyafetimize özen gösteriyor ve gerektiği kadar harcama yapıyoruz, bunun miktarı da kişiye göre değişir elbette. Tabi bu harcamaları yaparken de israf etmemeye çok dikkat ediyoruz, çünkü Allah israfı haram kılmış.

Kaynak: Haberler
Editör: Barış Köksal