Radyo ve Televizyon Üst Kurulu'na bu yılın ilk altı ayında yapılan şikayetlerde, Survivor ve Bu Tarz Benim yarışma programları ilk sıralarda yer aldı.

RTÜK'e bu yılın ilk altı ayında yapılan şikayetlerde, yarışma programlarının ilk sıralarda yer aldığı belirlendi. Alınan bilgiye göre, kuruma bu yılın ilk altı ayında yapılan şikayet sayısı geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 2,65 oranında düştü, 51 bin 8 oldu.

EN ÇOK ŞİKAYETİ ACUN'UN KANALI ALDI

En çok şikayet alan televizyon kanalları arasında, ilk sırada 10 bin 309 şikayetle Acun Ilıcalı'nın sahibi olduğu TV8 yer aldı. İkinci sıradaki kanal ise 9 bin 50 şikayetle Show TV oldu.

SURVİVOR ve BU TARZ BENİM İLK SIRALARDA

İlk altı aylık dönemde "Bu Tarz Benim" yarışma programı 4 bin 623 şikayet alarak "programlar kategorisinde" yüzde 9,06 bildirim oranıyla ilk sırada; "Survivor All Star" programı ise 2 bin 800 bildirim alarak yüzde 5,49'luk oranla ikinci sırada yer aldı.

BECERİ YARIŞMALARI DA ÇOK ŞİKAYET ALDI

Geçen yıl en çok dizi filmler şikayet edilirken, bu yıl beceri ve direnç yarışmaları vatandaşlardan şikayet aldı. 14 bin 47 şikayetle ilk sırada bulunan bu yarışma programlarını, 10 bin 554 bildirimle dizi filmler takip etti.

Beceri ve direnç yarışmalarına yönelik şikayetlerin yüzde 20'si "Survivor All Star" programı hakkında yapıldı. Vatandaşlar, söz konusu yarışmaya, "yarışmacıların Türk aile yapısı gelenek ve göreneklerine aykırı, etik olmayan davranışlar sergilemeleri, sürekli argo ve şiddet içeren sözlerin kişilik haklarını zedeleyici boyuta ulaşarak rekabetin psikolojik saldırıya dönüştüğü" gerekçesiyle tepki gösterdi.

Kaynak: haberler

Editör: Barış Köksal