İzmit Belediyesi tarafından Ramazan boyunca şehrin dört bir yanında verilen toplu iftar organizasyonları Belsa Plaza önünde gerçekleştirilen 6 bin kişinin katıldığı dev iftarla sona erdi.

İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan’ın kusursuz ev sahipliğinde gerçekleştirilen iftara vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Belsa Plaza etrafındaki caddelerde açılan masaları saatler öncesinde dolduran vatandaşlar Ramazan ruhunu hep birlikte yaşadı. Birlik ve beraberlik mesajlarının verildiği iftar programına AK Parti Kocaeli Milletvekili Radiye Sezer Katıcıoğlu, AK Parti İzmit İlçe Kadın Kolları Başkanı Betül Yazıcı, İlçe başkan vekili Recep Yıldız, il ve ilçe yöneticileriyle yaklaşık 6 bin vatandaş katıldı.

İftar öncesi tüm masaları tek tek dolaşarak hayırlı bayramlar dileğinde bulunan Başkan Doğan yaptığı konuşmasında, “Ramazanın son iftarında sizlerle aynı masalarda oruç açmak bizim için büyük mutluluk. Masalardaki bu bereket sizin bizlere olan inancınızın ve güveninizin göstergesidir. Çünkü sizin paranızı kuruşunuzu ziyan etmeden yine sizin için harcıyoruz. Artık IMF kapılarında dilenen eski Türkiye yok. Ülkemizin sahip olduğu gücün ve geldiği noktanın kıymetini bilelim. Şimdi önümüzde çok önemli bir seçim var. Vatandaşımızın, ülkemizin geleceği için seçim yapılacak. Vatandaş kendi partisinin yeterli görmeyip ona teslim etmeyen bir adaya mı seçecek?Cumhurbaşkanı adayı olarak meydanlarda dolaşan İnce, 2 bin nüfuslu bir ilçeyi yönetmiş midir acaba. Tabi ki hayır, Benim ülkemde 80 milyon kişi yaşıyor. Düşmanlarımız çok. Bu ülkeye dirayetli, cesur, dünyaya kafa tutacak liderler lazım. Diğer tarafta yapacağız edeceğiz diyen bir ablamız var. 90’lı yıllarda iktidara geldiler. Ortalık toz duman oldu, borç diz boyu, hizmet denen bir şey yoktu”dedi.

“Bu ülke hepimizin. Aynı gemi içerisindeyiz” diyen Başkan Doğan, “ Eksik gedik olabilir ama armudun sapı, üzümün çöpü deme zamanı değil. Gözümüzü oymaya çalışıyorlar. Ülkemize ne kumpaslar kurdular. Şimdi bir terör devleti kurup ülkemizin Güneydoğusunu parçalamak istiyorlar. Afrin’de, Fırat Kalkan’nın da kahramanlarımız olayı engelledi ama onların emelleri bitmedi. O haçlı anlayışı Çanakkale’de nasıl kapımıza dayandıysa, Kurtuluş Savaşı’nda da ülkemizin bütün bölgelerini işgal ettiler. Ama Mustafa Kemal çıktı, Anadolu ayağa kalktı onlara derslerini verdi. Vermeye de devam edeceğiz. Şimdi de Recep Tayyip Erdoğan var. Allah ona güç kuvvet versin. Diğerlerinin yapacağı bir şey yok, yaparsa AK Parti yapar, diğerleri laf yapar” ifadelerini kullandı.
Kaynak: iha