Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Salim Dervişoğlu Caddesi’nin Toptancılar Sitesi bölümünde genişletme çalışmaları yapıyor.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Ömer Türkçakal Bulvarı’ndan Salim Dervişoğlu Caddesi’ne araçların daha rahat ulaşması için genişletme çalışmaları yaptı. Kumla Deresi Köprüsü’nde başlatılan genişletme çalışmaları, Karadut Sokak ve Yosun Sokak’ta devam etti. Çalışma kapsamında Salim Dervişoğlu Caddesi’nin Toptancılar Sitesi yanındaki ışıklar ile Prof. Dr. Necmettin Erbakan yaya köprüsü arası iki şeride bölündü.

Çalışama kapsamında genişletme yapılan yol bölümünde altyapı çalışmaları gerçekleştirildi. Zemin iyileştirilmesi yapılan çalışmada Ulaşım Daire Başkanlığı Yosun Sokak ve Karadut Sokak asfaltlama çalışmasıyla yeniledi. Daha sonra Işıklar ve Prof. Dr. Necmettin Erbakan yaya köprüsü arasındaki 450 metrelik bölünmüş yolda da binder asfaltı uygulaması yapıldı. Bu bölümdeki asfaltlama çalışması son kat olan aşınma asfaltının serilmesinin ardından tamamlanacak.

Genişletme çalışmaları sırasında Karadut Sokak, Yosun Sokak ve Salim Dervişoğlu Caddesi 450 metrelik bölümünde kaldırımlar da yenilendi. Kaldırımlara yeni parke ve bordürler döşendi. Toptancılar Sitesi ve Hasan Gemici Spor Salonu arasında kalan Yosun Sokak da proje kapsamında genişletildi. Yenilenen Yosun Sokak, Karadut Sokak, Ömer Türkçakal Bulvarı üzerinden Salim Dervişoğlu Caddesi’ne bağlantı sağlayan alternatif bir güzergah oldu. Proje ile Ömer Türkçakal Bulvarı Gölcük istikametinden gelen araçlar Salim Dervişoğlu Caddesi’ne bağlanmak için alternatif olarak Karadut ve Yosun Sokak güzergahından rahat bir şekilde ulaşım sağlayabilecekler.
Kaynak: iha