Kocaeli Valiliği tarafından Ramazan Bayramı’nda alınacak önlemler hakkında yapılan açıklamada TEM otoyolunda her 5 kilometrede bir trafik polis ekiplerinin görevlendirileceğini açıkladı.

Yaklaşmakta olan Ramazan Bayramı nedeniyle Kocaeli’de vatandaşların bayramı huzur ve güven içinde geçirmeleri, kamu hizmetlerinin aksatılmadan yürütülmesi ve vatandaşlarımızın istek ve şikayetlerinin zamanında değerlendirilmesi bakımından, Kocaelili Valiliği’nce çeşitli tedbirler alındı. Alınan tedbirler kapsamında Kocaeli İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı, sorumluluk bölgelerinde umuma açık eğlence ve istirahat yerlerinde denetime ağırlık verecek. Yine polis ve jandarma ekiplerince devriye hizmetlerini artırılarak, trafik kontrolleri mevcut genelgeler ve emirler doğrultusunda sürdürülecek.

TEM Otoyolunda her 5 kilometrede bir trafik ekibi görevlendirilerek

Trafik akışının düzenli sağlanması için de çeşitli tedbirler alan Kocaeli Valiliği, bayram öncesi ve dönüş sırasında otoyol, D-100 ve D-130 karayollarında ekip sayıları arttırılacak ve riskli noktalarda ekip bulundurulacak. Bayram öncesi ve sonrası oluşacak yoğunluk da dikkate alınarak Kocaeli İl Emniyet Müdürlüğü tarafından TEM Otoyolunda 14-17 Haziran tarihleri arasında İstanbul-Ankara istikametinde ve 17 Haizran tarihinde ise Ankara-İstanbul istikametinde her 5 kilometrede bir trafik ekibi görevlendirilerek denetim yapılacaktır. Aynı uygulamanın Kocaeli İl Jandarma Komutanlığı tarafından İzmit-Kandıra güzergâhında uygulanacağı açıklandı.

Suçlara karşı sivil ekipler görevlendirilecek

"Ateşli Silahlar ve Bıçaklar ile Diğer Aletler" hakkındaki kanunun ilgili maddelerine istinaden, bayram süresince silah atılmasına müsaade edilmemesi için çeşitli tedbir ve uygulamaları yoğunlaştıracak olan ekipler, bayram öncesi alışverişi yapanların hırsızlık, kapkaç, yankesicilik gibi yasadışı faaliyetlerle mağdur olmasını önlemek maksadıyla resmi ve sivil ekipler görevlendirilecek.

Belediyeler de çeşitli önlemler alacak

Bayram sırasında çeşitli afetlere alt yapı sorunlarına karşı da önlem alınması için çalışma başlatan Kocaeli Valiliği, belediye başkanlıklarının iş yeri denetim faaliyetlerine ağırlık vereceğini, yangın, kanalizasyon ve su arızalarına karşı mevcut planlarını gözden geçirecek, durumlara karşı hazırlıklı olacaklarını açıkladı. Herhangi bir elektrik kesintisi yaşanmaması için elektrik yetkilileri tarafından çeşitli önlemlerin alınacağını duyuran Kocaeli Valiliği, ilde faaliyet gösteren lokanta, pastahane, fırın gibi gıda maddeleri üreten işyerlerinin de Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ve belediye zabıta ekiplerince etkin bir şekilde denetleneceğini açıkladı.
Kaynak: iha