Kayseri Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (KESOB) Başkanı Ahmet Övüç, 15 Temmuz darbesinin yıl dönümüne dair yazılı mesaj yayımladı.

Övüç, mesajında şu ifadelere yer verdi:

“15 Temmuz 2016 günü gerçekleşen, Devletimizi ve Milletimizi hedef alan hain darbe girişiminin üzerinden iki yıl geçmiş bulunmakta olup bir kez daha hain darbe girişimini büyük bir nefretle kınıyoruz.

Aziz Milletimiz 15 Temmuz 2016’da ortaya koyduğu birlik ve beraberlik ile tarihe geçmiş, gösterdiği kahramanlıkla yeni bir destan yazmıştır. Türk Milleti kendi iradesinin üzerinde bir iradenin kabul edilmeyeceğini gösterdiği tavırla net bir şekilde ortaya koymuş, canı pahasına Devletine ve iradesine sahip çıkarken tüm dünya milletlerine de örnek olmuştur. Türkiye’de darbeler çağının kapandığı artık anlaşılmış, ülkemizin bir gece baskınıyla ele geçirilebilecek bir ülke olmadığı görülmüştür.

Türkiye Cumhuriyeti tarih boyunca yaşadığı bütün acı olaylardan gerekli dersleri çıkartarak yoluna devam edecektir. Taşeron terör örgütlerini üzerimize salanlar bilmelidir ki hiçbir güç Ülkemizin gelişmesini, büyümesini ve kalkınmasını engelleyemeyecektir.

Vatan ve millet sevgisini binlerce yıllık ahilik gelenek ve kültüründen alan esnaf sanatkârlarımız demokrasi dışı her türlü girişime karşı çıkacak olup, her zaman Devletimizin ve Milletimizin yanında yer alacaktır.

Hiç şüphe yok ki Türkiye Cumhuriyeti, demokrasiye ve Cumhuriyetimizin temel niteliklerine bağlı kalarak; tek bayrak, tek vatan, tek millet ve tek devlet ülküsü etrafında sımsıkı kenetlenerek sonsuza kadar varlığını sürdürecektir.

Allah devletimize ve milletimize bir daha böyle bir ihanet yaşatmasın.”
Kaynak: iha