Abdullah Gül Üniversitesinden (AGÜ) 21 öğrenci, AB projesi kapsamında Macaristan’a gidecek.

Öğrenciler Macaristan’a, iki ayrı AB Projesi kapsamında gidecek. AGÜ Gençlik Fabrikası ve Yaygın Eğitim Merkezi İşbirliği ile Macaristan ve İspanya ortaklığında Macaristan Ulusal Ajansı tarafından desteklenen #PlayINclusive adlı proje 2019 yılı Eylül ayına kadar devam edecek.

Proje katılımcıları, uzun vadeli bir çalışma süreci içinde kendi yaratıcılıklarını kullanarak “Toplumda çeşitlilik ve dahil etme” ana fikrini içeren birer kutu oyunu (board game) geliştirecek. Geliştirilen oyun Avrupa çapında yaygın eğitim aracı olarak kullanılacak.

Projede yer alan öğrenciler, Macaristan’ın Budapeşte ve İspanya`nın Valencia kentlerine giderek çalışmalarını sürdürecek. Macar ve İspanyol gençler de Kayseri`ye gelerek AGÜ`de düzenlenecek çalışmalara katılacaklar. Katılımcı gençlerin tüm masrafları (vize, ulaşım, konaklama, yeme-içme ve proje giderleri) proje bütçesinden karşılanacak.

Diğer “ALLin” adlı proje ise Türkiye, Macaristan, İspanya, Fas, Ermenistan ve Lübnan olmak üzere 6 farklı ülkeden gençler arasında kültür ve anlayış köprüsü oluşturuyor. AGÜ öğrencileri 26 Ağustos-2 Eylül tarihlerinde proje kapsamında Budapeşte`de olacak.
Kaynak: iha