Kaymakam Öter, “Bisikletim Kütüphanem” projesi kapsamında öğrencilerle birlikte bisiklet binerek, pedal çevirdi.

Kağızman Kaymakamı Ercan Öter, Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin yapmış olduğu Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından desteklenen "Bisiklet Kütüphanem" projesinin açılışını yaptı.

Kağızman MATEM Lisesi Bahçesi’nde yapılan tanıtıma Kaymakamı Ercan Öter, İlçe Milli Eğitim Müdürü Yakup Bayşar, kurum amirleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Programın açılışında konuşan Kaymakam Ercan Öter, “Hem sağlıklı yaşam için, hem motorlu araçlardan uzak tutabilmek için öğretmen ve arkadaşlarımız çok güzel bir proje hazırlamışlar. Bu sayede 17 tane bisiklet almışlar. Bunun için kendilerini tebrik ediyorum. Bundan sonra ilçemizde bisiklet sürenlerin çoğalması ve bisiklete yönelmelerine teşvik edici bir proje bundan dolayı hayırlı uğurlu olmasını diliyorum" dedi.

Sağlıklı Yaşam ve Spor sloganıyla başlattıkları projeyi hayata geçirdiklerini ifade eden Kağızman MATEM Lisesi Müdürü Volkan Bal, “Sağlıklı yaşam ve spor sloganıyla yürütülen “Bisiklet Kütüphanem" adlı proje Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından desteklenmektedir. 17 bin lira tutarındaki proje bütçesinin tamamını bakanlık karşıladı. Bu bütçe ile 15 adet bisiklet, güvenlik ekipmanları ve park sistemi yaptık. Projenin hedefi okulumuzda ve çevremizde bisiklet ve spor kültürünün yaygınlaşmasını sağlamak ve yetişen nesillere bu imkanı verebilmektir” diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından Kaymakam Öter ve beraberindekiler öğrencilerle birlikte bisiklet bindi, pedal çevirdi. Proje kapsamında Kağızman’da farkındalık oluşturmak için çeşitli etkinliklerin yapılacağı öğrenildi.
Kaynak: iha