İnternet haberciliği  son 15 yılda çok gelişti.. Birçok ulusal gazete önce bölge eklerini kapattı, daha sonra da internet haberciliğine önem vermeye başladı..

Dünyanın her yerinde gelişen bir sistem Mersin’de ise son 1 yılda rekor seviyede patlama yaşadı.. Şu an Mersin’de internet haberliği yapan kişi sayısını kimse bilmiyor.. Herhangi bir kaydı, herhangi bir yasası yok..

İsteyen ertesi gün siteyi açıp faaliyetlerine başlayabiliyor..

Tamamen denetim dışı olan böylesine ciddi bir sektörde ilerleyebileceğini düşünen herkes bir PC ile ‘yayın hayatına merhaba’ diyor.!

Demokrasilerde çok seslilik çok önemli; fakat basın sektöründe son 1 yıl içerisinde bu kadar hızla gerçekleşen artışlar ilerleyen dönemlerde herkese çok büyük zarar verecek..

Bu zarardan ilk olarak siyasiler nasibini alacak, sonra oda ve borsa başkanları, son olarak ise vatandaş.. Çünkü 2 farklı sitede bambaşka 2 haber okuyacak vatandaş.. Kafası karışacak.. Neyin doğru olduğunu anlayamayacak..

Basın yasasında bir çok boşluk var; bu boşluk internet gazeteciliğinde çok daha fazla.. Bundan dolayı da acilen yeni yasalar ile yeni kurallar koyulmalı.. Sektör denetim altına alınmalı.. Belirli bir odaya bağlı olma, diploma, istihdam, SSK, vergi şartı getirilmeli..

Bir kişiye araç kullanması için ehliyet verirken bile stajyer ehliyet uygulaması getirilmişken, isteyen kişi ertesi gün internet haber sitesi ya da gazete açamamalı.. Bu çok seslilikten ziyade, çok kirlilik olarak karşımıza çıktığında kimse dizini dövmesin..

Yıllar sonra bu konuları yine aynı şekilde konuşacağımızı bildiğim bir yazının daha sonuna geldim..

Esen kalın.!