2018 yılının ilk 6 ayında bir birinden değerli yerli ve yabancı yapımların ardı ardına vizyona girmesi ile sinema salonları doldu taştı. İstatistikler ortaya ilginç verileri de çıkardı. Nüfusa oranla İstanbul izleyicisi daha çok yerli komedi içerikli yapımları tercih ederken, İzmir ve Ankara illerindeki izleyiciler ise daha çok duygusal ve drama yapımlarını tercih etti.

2018 yılının ilk 6 ayında bir birinden değerli yerli ve yabancı yapımların peş peşe vizyona girmesi ile sinema salonları doldu taştı. İstatistikler ise ortaya ilginç verileri çıkardı. Nüfusa oranla İstanbul izleyicisi daha çok yerli komedi içerikli yapımları tercih ederken, İzmir ve Ankara illerindeki izleyiciler ise daha çok duygusal ve drama yapımlarını tercih etti.

“İstanbul güldü, Ankara ve İzmir ağladı”

Biletinial.com Yönetim kurulu başkanı Numan Çatmakaş yılın ilk altı ayında sinemaların geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre daha fazla izleyici ile buluştuğunu vurgularken, bir sonra ki sezonda bu sayının artarak devam edeceğini ön gördüklerini ifade etti. Sinema izleyicisinin artışında ki nedenlerden bahseden Çatmakaş, “Kaliteli yapımların artması, sinema salonlarındaki fiziki şartların her geçen gün daha fazla konforlu hale gelmesi, teknolojinin sinema yapımlarına olan olumlu katkısı ve ülke genelinde toplumun huzurunu kaçıran eylemlerin bir önceki seneye göre neredeyse hiç olmaması sinema seyircisini arttırdı” dedi.

Sinema salonlarındaki tercihleri Biletinial.com sisteminin kayıtlara göre analiz ettiklerinde çok ilginç verilere ulaştıklarını söyleyen Çatmakaş, nüfusa oranla İstanbul izleyicisinin daha çok yerli komedi içerikli yapımları tercih ettiğini söylerken İzmir ve Ankara illerindeki izleyicilerin ise daha çok duygusal ve drama yapımlarını tercih ettiğini ifade etti.

Online sinema biletinde büyük artış

2018 ‘in ilk altı ayında yine satın alma alışkanlıklarını analiz ettiklerinde ise gişe satışlarına oranla online olarak biletinial.com platformu ile sinema biletlerini tercih edenlerin sayılarında da bir önceki seneye oranla artışın yüzde 70 in üzerinde olduğunu söyleyen Numan Çatmakaş, bunda en büyük etkenin tüketicilerin konforlu satın alma deneyimini tercih etmeleri olduğunu ifade etti. Çatmakaş, “Her geçen gün gelişen teknoloji ile akıllı telefonlar hayatımızın vazgeçilmez bir parçası halini aldılar. İzleyici izlemek istediği yapıma biletini mobil uygulamalarımız aracılığı ile sadece 4-5 adımda koltuğunu ve seansını seçerek gişe fiyatından daha avantajlı fiyata alabiliyor ve bir çok anlaşmalı sinema şubemizde de gişeye dahi uğramadan etkinliğe direkt katılım sağlayabiliyor buda online bilet satın almak için tercih sebebi olduğunu söyleyebiliriz” dedi.

Yaz aylarının gelmesi ile birlikte 2018-2019 sezonu için hazırlıklara ve geliştirmelere hız verdiklerini ifade eden Çatmakaş, dünyadaki teknolojik gelişmelere paralel olarak kendilerini sürekli olarak yenilediklerini söyledi. Yaz dönemi ile birlikte kullanıcılara sunacakları yenilikler ile biletleme sektöründe farklılık oluşturacaklarını, bunun sonucu olarak eğlence sektöründe organizatörlere yeni gelir kapıları açacaklarını ifade eden Numan Çatmakaş, “Bunun yanı sıra sistemi kullanan müşterilere yepyeni teknolojiler eşliğinde konforlu bir şekilde etkinlik bileti alırken, bir çok avantajı da kullanımlarına sunacağız. Hedefimiz, biletinial AR-GE merkezinde ürettiğimiz yerli yazılım çözümleri ile, etkinlik biletleme sektöründe çözümleri üretmek, bu pazarda ortaya çıkan ekonominin, ülkede kalmasını sağlamak ve aynı zamanda günümüzde büyük bir önem arz eden organizatör ve kullanıcıların veri güvenliğinin yurtdışı merkezli yazılımlar aracılığı sınır dışına çıkışının önüne geçmek. Tamamen yerli imkanlarla ve Türk yazılım mühendislerimiz ile geliştirdiğimiz yazılım ve sonucunda ürettiğimiz çözümler ile ilgili yurt dışından özellikle Afrika kıtasından ve Doğu Avrupa’dan talepler var. Fakat öncelikli hedeflerimiz iç pazarda geliştirmeleri gerçekleştirmek. Bir sonraki adım olarak yurtdışından gelen talepleri cevap vererek ülkeye yazılım sektöründe ihracat geliri kaydetmek” şeklinde konuştu.
Kaynak: iha