Buca Belediyesi engelli bireyler için ücretsiz pilates eğitimleri başlattı. Çamlıkule Semt Evi’nde verilen pilates eğitimleri, tekerlekli sandalye kullanımından doğan duruş bozukluğu ve uzuvlarda yaşanan güç kaybının önüne geçerek engelli bireylere sağlıklı ve zinde yaşam vadediyor.

Buca’da engelli bireyler pilatesle şifa buluyor. Buca Belediyesi, Buca Halk Eğitim Merkezi ile işbirliği yaparak uzun süreli tekerlekli sandalye kullanımından doğan skolyoz ( omurgada eğrilme) ve Kifoz (kamburluk) gibi rahatsızlıklar yaşayan engelli bireyler için Çamlıkule Semt Evi’nde pilates kursu açtı.

İçinde barındırdığı 500’ün üzerinde egzersiz ile kasları uzatıp güçlendiren, omurganın daha stabil, dengeli ve esnek hale gelmesini sağlayarak tekerli sandalye kullanıcılarının hayatına konfor sağlayan pilates eğitimleri, engelli vatandaşların beğenisini kazandı.

Buca Halk Eğitim Merkezi’nin eğitmen desteğiyle açılan pilates kursuna katılan engelli vatandaşlar, vücutlarındaki kasları ahenk ve denge içinde çalıştırıp esnekliklerini arttırarak daha dengeli ve dayanıklı hale gelmenin keyfini yaşıyor.

Omurgada esnekliği arttıran pilates çalışmalarıyla tekerlekli sandalye kullanımında yoğun olarak görülen skolyoz rahatsızlığını gidermeye başlayan engelli vatandaşlar, böylece ileriki dönemlerde skolyoza bağlı olarak gelişebilecek kulunç ya da omurga kireçlenmesi gibi hastalıkların da oluşumunu engelliyor.

Engelli olmanın spor yapmaya engel olmadığını ortaya koyan pilates kursiyerlerinden bir de 2017 Türkiye Tekerlekli Dans Şampiyonu Sinem Öntürk (39). Duruş, esneklik ve denge çalışmaları için Buca Belediyesi engelli pilates kursuna katılan Öntürk, sporun sadece bedensel sağlıklarını değil zihinsel durumlarını da düzenlediğine dikkat çekerken tüm engellileri pilates yapmaya çağırdı.
Kaynak: iha