Kocaeli’nin Körfez ilçesinde yüzmek için girdiği denizde boğulan 11 yaşındaki Leyla Yaren Özpolat, doğum gününe 3 gün kala gözyaşları içinde toprağa verildi.

Edinilen bilgiye göre, olay dün saat 17.30 sıralarında, Körfez ilçesinde bulunan Tütünçiftlik sahilinde meydana geldi. Karnelerini alan ve tatile çıkan Leyla Yaren Özpolat ile Arda Temel, arkadaşlarıyla birlikte sahile geldi. Sıcaktan bunalan Leyla Yaren Özpolat, abisi Mertcan Özpolat ve okul arkadaşı Arda Temel bir süre sonra denize girdi. Denizin dalgalı olması sebebiyle dengesini kaybeden Leyla Yaren Özpolat, dalgaların etkisi ile denizde sürüklenmeye başlayarak gözden kayboldu. Arda Temel ise okul arkadaşını kurtarmak için tekrar girdiği denizde dalgaların etkisi ile denize doğru sürüklenmeye başlayarak gözden kayboldu. Çevredekilerin ihbarı üzerine Deniz Polisi, Sahil Güvenlik ile Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye ekipleri bölgeye sevk edildi. Sağlık ekipleri de hemen bölgeye gönderildi. Deniz Polisi, itfaiye ve Sahil Güvenlik ekiplerinden oluşan dalgıçlar denizde arama çalışması başlattı. Denizde yapılan arama çalışmaları neticesinde yarım saat sonra Leyla Yaren Özpolat hareketsiz vaziyette bulunup denizden çıkarılırken, Arda Temel de yaklaşık 2 saat süren çalışmaların ardından bulundu.

Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırılan Arda Temel ve Leyla Yaren Özpolat yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Morgta otopsi incelemeleri yapılan 2 çocuğun cenazeleri ailelerine teslim edildi. Körfez ilçesi Fatih Mahallesi’nde yaşayan Leyla Yaren Özpolat’ın cenaze namazı öğlen namazına müteakiben Fatih Camii’nde kılındı. Doğum gününe üç gün kala hayatını kaybeden 11 yaşındaki Leyla Yaren’in cenaze namazına Körfez Belediye başkanı İsmail Baran, ailesi ve yakınları katıldı. Ailesinin göz yaşları eşliğinde kılınan cenaze namazının ardından Leyla Yaren’in cenazesi Körfez Asri Mezarlığı’nda toprağa verildi.

Okul arkadaşını kurtarmak için girdiği denizde boğulan ve yaklaşık 2 saat sonra cansız bedenine ulaşılan Arda Temel’in cenazesi ise ikindi namazına müteakiben kılınacak olan cenaze namazının ardından Körfez Asri Mezarlığı’nda toprağa verilecek.

SEKA Çocuk Dostları Ortaokulu’nda eğitim gören Leyla Yaren Özpolat’ın 6. Sınıfa geçtiği ve okuldan takdir belgesi ve onur belgesi alarak 5. Sınıftan mezun olduğu öğrenilirken Arda Temel’in ise teşekkür belgesi aldığı bildirildi.
Kaynak: iha