Eskişehir Bisiklet Derneği’nin, Eskişehir Kent Konseyi ve Espark ortaklığında düzenlediği “VelEsbid Bisiklet Evi Festivali” İsmet İnönü Caddesi’nde başladı. Farklı illerden gelen katılımcılarla 3 gün sürecek olan festivale görme engelli vatandaşlar da ikili bisikletleri ile katıldı.

Festival açılış töreninde konuşan Eskişehir Kent Konseyi Spor Çalışma Grubu Başkanı Süleyman Kömürcü, konsey olarak bu tür etkinliklere destek vererek, bisiklet kullanımının yaygınlaştırılmasını amaçladıklarını söyledi. Kömürcü “Öncelikle bisiklet sporunun faydalarının sadece sağlık alanında değil, genel olarak değerlendirilmesi lazım. Bisiklet kullanmak hava kirliliğinin önüne geçerken ozon tabakasına dost, trafiğe çözüm ve enerji tasarrufudur. İkili bisikletleri ile aramızda olan görme engelli arkadaşlarımızın da bu tura katılması; her şeye rağmen bir arada olmanın, bir olmanın sembolü olarak çok önemli. Tüm katılımcılarımıza ve bisiklet severlere çok teşekkür ediyoruz” dedi.

Eskişehir Bisiklet Derneği Başkanı Erdem Korkmaz ise, bisiklet kullanımını arttırmak adına gerçekleştirilen bu tür organizasyonlarda Eskişehir Kent Konseyi’nin kendilerine her zaman destek olduğunu ifade ederek, Kent Konseyi’ne teşekkür belgesi takdim etti.

Üç gün sürecek festivalde bisiklet sporcuları, Eskişehir turunun ardından örnek proje olan Bisiklet Evi’nde konaklayacak ardından Bozdağ ve Türkmen dağı rotasında pedallayacaklar.
Kaynak: iha