İzmit Belediyesi tarafından Doğu Kışla Gençlik Parkı’nda düzenlenen toplu iftarda binlerce kişi aynı anda oruç açmanın heyecanını yaşadı.

İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan’ın ev sahipliğindeki iftarda yaklaşık 2 bin 500 kişi birlikte oruç açarken AK Parti Kocaeli Milletvekili Mehmet Akif Yılmaz, AK Parti milletvekili adayı Emine Zeybek, belediye meclis üyeleri de vatandaşların heyecanına ortak oldu. Başkan Doğan iftar öncesi masaları tek tek dolaşarak vatandaşların Ramazan ayını tebrik etti.

“Ülkemizin gücünü gösteriyor”

Vatandaşlarla birlikte orucunu açan Başkan Doğan yaptığı konuşmada, “Bu iftar sofrası, ülkemizin gücünü, birliğini, dirliğini, kardeşliğini gösteren en güzel fotoğraf karesidir. Aynı ekmeği, aynı çorbayı birlikte paylaşıyoruz. Ayrı gayri demeden, siyasi parti ayrımı yapmadan tüm kardeşlerimize hizmet ediyoruz ve bu sofralarımıza davet ediyoruz. Çünkü bizler herkesin belediye ve belediye başkanıyız. Bu iftar programlarımız sayesinde tüm mahalle sakinlerimiz aynı masada oturuyor, Ramazan ayının paylaşma duygusunu hep bir arada yaşıyoruz. Sizlerin duası ve desteğiyle bu güzellikleri yaşıyor bu bereketli sofralarda buluşuyoruz. İnşallah daha da güzelleri olacak” dedi.

“Gönlü en zengin ülkeyiz”

Oluşan huzur ve bereket ortamının kolay elde edilmediğine de dikkat çeken Başkan Doğan, “Bu vatan, bu topraklar kolay elde edilmedi. Malazgirt’ten itibaren günümüzde de devam eden var oluş mücadelemizdeki en büyük gücümüz bu birlik ve beraberliğimiz olmuştur. Ne yazık ki, tarihten bu yana gelen o haçlı anlayışı, birliğimizi bütünlüğümüzü sindirme anlayışı hala devam ediyor. Sadece bizim değil tüm Müslüman coğrafyası üzerine oyunlar oynanıyor. Onların bu oyunları ve zulümleri sebebiyle Müslüman kardeşlerimiz bizim gibi huzur içerisinde bu sofralarda oturup, ibadetlerini yapma imkânı bulamıyorlar. Ama biz “komşusu açken tok yatan bizden değildir” anlayışını benimsemiş bir millet olarak zulme uğrayan kardeşlerimize destek olmaya, sahip çıkmaya çalışıyoruz. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan bu konuda dünyaya adeta ders veriyor. Dünyada en fala mazluma kucak açan ülkeyiz. En zengin ülke değiliz, ama kalbi en zengin bir milletiz. Onun da bereketini görüyoruz. Tabi ki eksiklerimiz vardır ama dünden iyiyiz yarın çok daha iyi olacağız. Bu istikrarı çekemeyenler var. Allah, tarihte olduğu gibi bugünde ülkemizin birliği, dirliği için mücadele edenlere güç kuvvet versin, düşmanlarımıza fırsat vermesin inşallah. Bizim halkımız her şeyin farkında. Bu birliğimize, dirliğimize kastedenlere en güzel cevabı yine Mehmet Ali Paşa mahallemiz, yine Kocaeli ve Türkiye verecektir, bundan hiç şüphe duymuyorum. Sizlere hizmet etmekten onur duyduğumu bilmeniz istiyorum. Bu masalarda çoluk çocuk, konu komşu, kardeşçe oturduğumuz nice Ramazanlar, nice bayramlar yaşanmasını Allah’tan temenni ediyorum” şeklinde konuştu.

Milletvekili Mehmet Akif Yılmaz da Mehmet Ali Paşa Mahallesinde doğup büyüdüğünü hatırlatarak, “Bu mahallede doğmuş büyümüz bir kardeşiniz olarak mecliste sizleri temsil ediyorum. Ülkemizin bu istikrara kavuşabilmesi için büyük mücadele verdik, vermeye de devem diyoruz. Ramazan sofralarında birlik beraberlik içerisinde oturabilmek, bu istikrarı sağlayabilmek için çok büyük bedeller ödeniyor, büyük gayretler sarf ediliyor. İnşallah büyük Türkiye, büyük meclis yolunda üzerimize oynanan oyunları nasıl bozduysak daha güçlü Türkiye için gereken cevabı vereceğiz. Aynı siyasi görüşte olmayabiliriz ama aynı gemide yüzen, aynı kaderi, aynı ülkeyi paylaşan bireyleriz. Gemi batarsa hep birlikte batarız. Mesele memleket meselesiyle gerisi teferruattır diyeceğiz ve güçlü büyük Türkiye ye desteğe devam edeceğiz” şeklinde konuştu.
Kaynak: iha