Irak’ın Erbil kentinde yaklaşık iki yıldır faaliyet gösteren Erbil Uluslararası Maarif Okulu, 23 Türk üniversitesinin katıldığı Türkiye Üniversiteleri Tanıtım Fuarı’nı gerçekleştirdi.

Erbil’deki Dedeman Otel’de düzenlenen ve Türkiye’nin önde gelen 23 üniversitenin katıldığı fuar hakkında İHA’ya konuşan Maarif Vakfı Irak Direktörü Muhammed Emin Şimşek, Irak’ta, Türkiye’de okumak isteyen çok sayıda öğrencinin bulunduğunu ve Türkiye’deki üniversitelerle temas kurma taleplerinin olduğunu belirterek "Türkiye’deki üniversiteleri buradaki öğrencilerle tanıştırmak ve birebir temas kurmaları amacıyla bu yıl ilk kez Erbil’de 2 gün sürecek eğitim fuarını gerçekleştirdik" dedi.

Fuarın yoğun ilgi gördüğüne dikkat çeken Şimşek, "Erbil Uluslararası Maarif Okulu’nun Duhok ve Süleymaniye’de açılması için talepler var. Bunun yanında Bağdat’ta ve merkezi yönetime bağlı Musul ile Kerkük eğitim çalışmalarımız devam ediyor" ifadesine bulundu.

Türkiye’deki üniversiteleri Irak’a getirmeyi amaçlayan fuara Türkiye’nin Erbil Başkonsolosu Hakan Karaçay, Eğitim Bakanı Müsteşarı Fahrettin Bahattin Dağıstanlı, Erbil Türkmen Milletvekilleri Aydın Maruf, Erbil Valisi Nevzat Hadi ve çok sayıda eğitimci ile vatandaş katıldı.
Kaynak: iha