Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Üniversitesi’nden (TOBB) çok sayıda işçi çıkarıldığına dair yapılan haberlere TOBB Üniversitesi tarafından tekzip yayınlandı.

TOBB Üniversitesi tarafından temizlik işlerinin yürütülmesi için yüklenici firmayla 30 Nisan 2019 tarihine kadar devam eden anlaşmanın geçerliliğinin sona ermesiyle, üniversite yönetimi temizlik hizmetini başka bir firmadan satın alma kararı aldı. Bu durum üzerine birçok internet sitesi ve sosyal medya hesaplarından ’TOBB’dan çok sayıda işçi çıkarıldığı’ haberi yer aldı. TOBB Üniversitesi kamuoyunu yanlış bilgilendiren bu haberleri yalanladı. Üniversite tarafından yapılan tekzip şu şekilde:

"Bazı internet siteleri ve sosyal medyada, TOBB’dan çok sayıda işçi çıkarıldığı haberleri yer almaktadır. Bu haberler kesinlikle doğru değildir. Temizlik işlerinin yürütülmesi için başka bir firmadan hizmet satın alınmaktadır. Firma ile imzalanan yüklenici sözleşmesi 30 Nisan 2019 tarihi itibariyle sona ermektedir. Yüklenici firma, sözleşmesinin sona ermesi sebebiyle çalışanların bütün yasal haklarını ödeyecektir. TOBB, bu süreci hassasiyetle takip etmektedir. Temizlik işlerinin yürütülmesi için yeni bir yüklenici firma ile sözleşme imzalanmak üzeredir. Çalışanların mağdur olmaması için gerekli hassasiyet gösterilmektedir. Yanlış ve eksik bilgiyle TOBB’u suçlayanları kamuoyunun takdirine sunarız."
Kaynak: iha