Sınava yetişmeye çalışanlar, çocukları için dua edenler... YKS’nin ilk oturumu yapıldı

ADIYAMAN (İHA) - Tüm Türkiye’de olduğu gibi Adıyaman’da da üniversiteye girişte ilk aşama olan Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) heyecanı yaşandı.

Adıyaman’da YKS’ye girecek adaylar saat 10.15’de başlayan sınav için öncesinde okulların önüne geldi. Aileleriyle birlikte okullara gelen adaylar, binalarda detaylı üst araması ve kimlik kontrolünden sonra içeriye alındı. Saat 10.00’da okullarda kapılar kapatıldı. Bazı adaylar ise son anda sınava yetişti. Sınav saatinin başlamasıyla birlikte öğrenciler sınav salonlarında, aileleri ise dışarıda ter döktü. Dışarıda çocuklarını bekleyen bazı veliler Kur’an-ı Kerim okuyarak dua etti.

KOCAELİ (İHA) - Kocaeli’de Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nın 1. oturumu olan Temel Yeterlilik Testi, saat 10.15 itibari ile başladı. Adaylar sınav öncesinde heyecan yaşarken, aileleri okul önünde dua edip kaldırımda oturarak sınavın bitmesini bekliyor.

Tüm Türkiye’de olduğu gibi Kocaeli’de de sınav heyecanı yaşanıyor. Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS)’nın 1. Oturumu olan Temel Yeterlilik Testi (TYT) saat 10.15’te başladı. Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından gerçekleştirilen sınavın ilk oturumunda adaylar sabahın erken saatlerinde sınava girecekleri okula gelerek heyecanla sınavın başlamasını bekledi. Ailelerde sınava girecek olan adayları yalnız bırakmadı. Adayların bir kısmı ise sınava koşarak yetişebildi. 135 dakika sürecek olan sınav için okul kapıları saat 10.00 itibari ile kapandı. Okul bahçelerinin dışarısına çıkartılan aileler ise heyecanlı bir bekleyiş içerisine girdi. Ailelerden kimi kapı önünde adayların sınavdan çıkmasını beklerken, kimi ise kaldırımda oturup dua etti.

BAYBURT (İHA) - İki günde toplam üç oturum olarak yapılacak olan YKS maratonu başladı. Bayburt’ta bazı adaylar, sınava yetişebilmek için koşarak geldi. Saat 10.00’dan sonra gelen bazı adaylar ise hayallerini bir sonraki yıl erteledi.

ÖSYM tarafından düzenlenen ve 2 milyon 528 bin 110 adayın başvurduğu 2019-Yükseköğretim Kurumları Sınav’nın (YKS) ilk oturumu saat 10.15’te başladı.

Sınav binalarına saat 10.00’dan sonra giriş yapılamıyor. Bu nedenle bazı adaylar zamanında yetişebilmek için sınav yerine koşarak geldiler. Veliler de öğrencilere “Koş koş” diyerek destek tezahüratlarında bulundular.

DENİZLİ (İHA) - Denizli’de bu yıl 3 oturum şeklinde yapılan Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nın (YKS) ilk oturumu olan Temel Yeterlilik Testi (TYT) başladı. Sınava geç kalan adaylar binalara alınmazken, kimliğini kaybeden ya da fotoğrafı bulunmayanlar ise nüfus müdürlüklerinin yolunu tuttu.

Denizli’de Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nın (YKS) ilk oturumu olan Temel Yeterlilik Testi (TYT) bugün saat 10.15’te başladı. Kentte 26 bin 832 aday 87 sınav merkezinde saat 10.00’a kadar binalara giriş yapıp, Türkçe, Temel Matematik, Sosyal Bilimler ve Fen Bilimleri konularına dayanan soruları cevaplandırdı. Soruları ortak müfredata bağlı olarak hazırlanan TYT sınavında soruların cevaplanması için adaylara 135 dakika süre verildi. Sınava geç kalan adaylar ise sınav merkezlerine alınmadı. Kimliğini kaybedenler ya da kimliğinde fotoğrafı bulunmayanlar da nüfus müdürlüklerinin yolunu tuttu.

ŞANLIURFA (İHA) - Tüm Türkiye’de olduğu gibi Şanlıurfa’da YKS sınavına giren öğrenciler içeride, aileleri de dışarı da ter döktü.

Tüm Türkiye’de olduğu gibi Şanlıurfa’da YKS sınavına giren öğrenciler içerde ter döktü, aileleride dışarda ter döktü. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı tarafından yapılan Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS), tüm ülkede olduğu gibi Şanlıurfa’da da adayların ve ailelerin büyük heyecanı ile başladı. Binlerce öğrenci okulların önlerinde aileleriyle birlikte yaşadıkları heyecanın ardından YKS’nin ilk ayağı olan Temel Yeterlilik Sınavına (TYT) girdi. Saat 10.00’da okulların kapıları kapatılırken, aileler de dışarıda heyecanlı bir bekleyişe başladı. Ailelerden bazıları dua ederken kimisi de okul bahçesinde bekledi.

MUŞ (İHA) - Muş’ta Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nın (YKS) ilk oturumu başladı.

İki günde toplam üç oturum olarak yapılacak olan YKS sınavı saat 10.15 itibariyle başladı. İyi bir bölüm kazanmak için ter dökmeye başlayan adaylar, yapılan aramaların ardından içeriye alında. Sınava son anda yetişmeye çalışan bazı adaylar ise, koşarak geldi.

Bazı adayların yakınlarının okul dışındaki bekleyişleri ise sürüyor.

ELAZIĞ (İHA) - Tüm Türkiye’de olduğu gibi Elazığ’da da üniversiteye girişte ilk aşama olan Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) heyecanı yaşandı.

Elazığ’da YKS’ye girecek adaylar saat 10.15’de başlayan sınav için öncesinde okulların önüne geldi. Aileleriyle birlikte okullara gelen adaylar, binalarda detaylı üst araması ve kimlik kontrolünden sonra içeriye alındı. Saat 10.00’da okullarda kapılar kapatıldı. Bazı adaylar ise son anda sınava yetişti. Sınav saatinin başlamasıyla birlikte öğrenciler sınav salonlarında, aileleri ise dışarıda ter döktü. Dışarıda çocuklarını bekleyen bazı veliler Kur’an-ı Kerim okuyarak dua etti.

YKS sınavına girmek için geldiğini ifade eden Mustafa Şeleli, “Herkese başarılar diliyorum. Bu benim ikinci girişim olacak. Hedefimi tutturuncaya kadar girmeyi düşünüyorum. Önemli olan istediğim yere girmek. Tıp istiyorum olur inşallah. Herkese başarılar diliyorum. Tüm arkadaşlarımın sınavı iyi geçer umarım. Heyecanlanma başarısızlıktan başka bir şey getirmeyecektir. Herkese başarılar diliyorum” dedi.

KÜTAHYA (İHA) - Kütahya’nın Simav ilçesinde, Yükseköğretim Kurumları Sınavı’na (YKS) 2 bin 115 kişi katıldı.

Alınan bilgiye göre, geçen yıl Simav’da yapılan temel yetenek sınavında sayının bin 876 iken, bu yıl 239 kişilik bir artış göstererek 2 bin 115 oldu. Simav YKS Koordinatörlüğü’nde yapılan sınavlar, 3 oturum şeklinde gerçekleşiyor. 1’inci oturum (TYT) temel yeterlilik testine 2 bin 115 kişi, 2’inci oturum (AYT) alan yeterlilik testine bin 665 kişi, ve 3’üncü oturumdaki (YDT) yabancı dil testine de 70 kişi katıldı.

MANİSA (İHA) - Türkiye’nin tüm illerinde olduğu gibi Manisa’da da Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nın (YKS) birinci oturumu Temel Yeterlilik Testi (TYT) 10.15 itibari ile başladı. Üniversite adayları sınavda ter dökerken, aileleri de dışarıda çocukları için dua etti.

Üniversite adaylarının katıldığı Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nın ikinci oturumu Alan Yeterlilik Testleri tüm Türkiye’de olduğu gibi Manisa’da da saat 10.15’te başladı. Erken saatlerden itibaren sınava girecekleri binalara gelen adaylar, kimlik kontrolü yapılarak sınav salonlarına alındı. Sınav binalarının kapıları saat 10.00’da kapatılarak bu saatten sonra gelen adaylar sınava alınmadı. Manisa Celal Bayar Üniversitesi (MCBÜ) Şehit Prof. Dr. İlhan Varank Yerleşkesi’nde de sınav yoğunluğu sabah saatlerinde başladı. Aileleriyle birlikte yerleşke önüne gelen adaylar, kimlik kontrolü yapılarak içeri alındı. Görevliler öğrencilere, hangi salonda sınava girecekleri konusunda yardımcı olurken, geç kalan bazı adaylar ise sınav salonuna alınmadığı için geri dönmek zorunda kaldı. Öğrenciler, salonlarda sınav için ter dökerken, veliler ise dışarıda çocuklarının başarılı olmaları için Kuran’ı Kerim okudu ve dua etti.

MARDİN (İHA) - Mardin’de Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nın (YKS) ilk oturumu yapıldı. Öğrenciler sınav öncesi aileleri ile birlikte büyük heyecan yaşadı.

Mardin merkez ve ilçelerinde düzenlenen YKS sınavı öncesinde öğrencilerin ve velilerinin heyecanı büyük oldu. Aileler çocuklarına başarı dileklerinde bulunurken dualarla çocuklarını sınav salonlarına uğurladı.

YKS’ye girecek adaylar, sınava girecek okulların önüne sınava geç kalmamak için saatler öncesinden geldi. Adayların en büyük destekçisi aileleri olurken, anneler çocuklarını sınava dualarla uğurladı. Adaylar sınıflara üst aramaları yapılarak alınmaya başlarken dedektörle üst aramasından geçen adayların yanında su dışında hiç bir şeye izin verilmedi. Sınava son 2 dakika içinde gelen adaylar koşarak içeri girdi. Adaylar, sınav nedeniyle içeride ter dökerken, okul bahçelerinde bekleyen aileleri ise çocuklarını bekledi.
Kaynak: iha