Tayland’da iki aydan uzun süredir tutuklu bulunan ve dün akşam serbest bırakılan Bahreynli futbolcu Hakeem el Araibi Avustralya’ya geldi.

Tayland’da tutuklu bulunan Bahreynli futbolcu Hakeem el Araibi, Taylandlı yetkililerin serbest bırakılacağını açıklamasının ardından gece Bangkok’tan uçağa binerek Avustralya’nın Melbourne şehrine geldi. Havaalanında basın açıklaması yapan Araibi, "Avustralya’ya teşekkür etmek istiyorum. Burası benim ülkem. Henüz Avustralya vatandaşlığım yok ama Avustralya’yı seviyorum ve Avustralya’da öleceğim" dedi.

#SAVEHAKEEM yazılı tişörtler giyen bir grup, Araibi’yi havalimanında alkışlarla karşılayarak ’Asla yalnız kalmayacaksın’ adlı futbol marşını söyledi.

Avustralya Başbakanı Scott Morrison, Araibi’nin serbest bırakılmasını memnuniyetle karşıladıklarını ve birçok Avustralyalının duasına cevap verildiğini söyledi. Morrison, "Tüm Avustralyalıların Araibi’nin karısına, ailesine ve arkadaşlarına geri dönmesine izin veren kararı takdir ettiklerini biliyoruz" dedi. Morrison, Tayland makamlarına teşekkür etti.

Bahreynli futbolcu Araibi’nin davası, Tayland mahkemesinin Bahreyn’in 2011 Arap Baharı ayaklanması ile ilgili olarak 10 yıl hapis cezası alan futbolcunun iade talebini kabul etmesi üzerine uluslararası bir tepki toplamıştı. Ancak futbolcu kararı reddetmişti.

Araibi, Kasım ayında eşi ile birlikte balayı için Bangkok havaalanına geldiklerinde gözaltına alınmıştı. Futbolcu, Bahreyn’de işkence gördüğünü, 2014’ten beri yaşadığı ve futbol oynadığı Avustralya’ya geri dönmek istediğini söylemişti.
Kaynak: iha