Ekrem İmamoğlu lehine adaylığını geri çeken Emekçi Hareket Partisi (EHP) destekli bağımsız aday Özge Akman gerekçesini ise "Seçilmiş belediye başkanları yerine kayyım atamak, bu seçimde seçilenlerin mazbatasına KHK'lı oldukları gerekçesiyle el koymak ve bugün İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimini yenilemek arasında hiçbir fark yoktur" sözleriyle açıkladı.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerinden 2 bin 437 oy alan ve YSK'nın verdiği "seçim yenileme kararı" sonrası, Ekrem İmamoğlu lehine seçimden çekildiğini açıklayan bağımsız aday Özge Akman istifa dilekçesini İl Seçim Kuruluna teslim etti.

"HALKIN VERDİĞİ OYLAR YOK SAYILMIŞTIR"

EHP'nin desteklediği Özge Akman, dilekçesinde yeniden aday olmama sebeplerini de anlattı. Akman "Sosyalist dünya görüşüyle, rant-beton-para siyasetini savunanların karşısında, emek verenlerin siyaseti adına aday olduğum bu seçim, halk oylamasının sonuçlarına rağmen hukuksuzca lağvedilmiştir. Bu nedenle 23.06.2019 tarihinde tekrar yapılacak olan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerine katılmayacağım. Yeniden 23 Haziran tarihinde yapılacak olan seçimler halkın iradesine el koymaya çalışanlarla halkın iradesine sahip çıkanlar arasında olacaktır. Kanaatimizce seçilmiş belediye başkanları yerine kayyım atamak, bu seçimde seçilenlerin mazbatasına KHK'lı oldukları gerekçesiyle el koymak ve bugün İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimini yenilemek arasında hiçbir fark yoktur. Bu yenilenmesine karar verilen seçim ile halkın verdiği oylar yok sayılmıştır. Bu süreci adaylardan bağımsız bir süreç olarak düşünerek, mevcut rejimin yarattığı anti demokrasiyi ortadan kaldırma mücadelesine istinaden 23 Haziran 2019 tarihinde tekrarlanacak olan seçimlere aday olmayacağım" dedi.

Özge Akman


İKİ ADAY DAHA İMAMOĞLU LEHİNE ÇEKİLME KARARI ALMIŞTI

Özge Akman'ın dışında, 10 bin 492 oy alan TKP'nin Adayı Zehra Güner Karaoğlu ve bin 520 oy alan Aysel Tekerek de İmamoğlu lehine adaylıktan çekilmişlerdi.

Demokratik Sol Parti (DSP) 23 Haziran'da yapılacak İstanbul Belediye Başkanlığı seçimlerinde aday göstermeyecek. DSP, kararı açıklarken YSK'nın İstanbul kararına tepki göstermişti. Kaynak: Haberler

Editör: Barış Köksal