HAK-İŞ Konfederasyonu Genel Başkan Yardımcısı ve Öz Taşıma-İş Sendikası Genel Başkanı Mustafa Toruntay, "Taşeron meselesiyle alakalı çözüme kavuşan konular oldu ama bu işin bir ayağı eksik. Bize göre bu konuda daha da yapılması gereken işler var" dedi.

HAK-İŞ Konfederasyonu Genel Başkan Yardımcısı ve Öz Taşıma-İş Sendikası Genel Başkanı Mustafa Toruntay, sendika genel merkezinde düzenlenen iftarda basın mensuplarıyla bir araya geldi. Taşeron konusuyla ilgili açıklamalarda bulunan Toruntay, “Taşeron meselesiyle alakalı çözüme kavuşan konular oldu ama bu işin bir ayağı eksik. Bize göre bu konuda daha da yapılması gereken işler var. Bilindiği üzere 85 bin işçi kardeşimiz kadro alamadı, bu mağduriyetlerin bir an önce giderilmesi gerekli. Kiralık araç şoförü olarak çalışan emekçilerimizde de aynı sıkıntı var. İnşallah hükümet yetkililerimiz yakın zamanda bu konuyu da çözüme kavuşturur" dedi.

Basın mensuplarının taşeron düzenlemesinin ardından sendikal hayatta ne gibi değişimlerin yaşandığıyla ilgili sorusu üzerine Toruntay, "Toplu iş sözleşme yapma ve çalışanların haklarını ileri taşıma noktasında 900 bin kişinin şimdilik ciddi bir hakkı görülmüyor. Yüksek Hakem Kurulu’ndan çıkan şartlara göre hareket edilecek. Bence bu sıkıntılı bir süreç. Umuyoruz yeni oluşacak Meclis, bununla ilgili bir çerçeve anlaşması çıkartıp, serbest toplu pazarlık sistemi içerisinde kadroya geçen bu arkadaşlarımızın da diğer sendikalılar gibi haklarını almasını sağlar” dedi.

Partilerin seçim beyanname ve bildirgelerinde çalışma hayatına ait vaadlerini nasıl değerlendirdiğinin sorulması üzerine Mustafa Toruntay, “Çalışanların iş barışını sağlayacak ve haklarını ileriye taşıyacak her yaklaşımı değerli buluyoruz. Bu konuda atılacak her adımı sonuna kadar destekleriz” ifadelerini kullandı.

24 Haziran’daki Cumhurbaşkanı ve Milletvekili Genel Seçimi’yle ilgili de değerlendirmelerde bulunan Toruntay, "İnşallah seçimler ülkemizin daha da iyi yönetilmesine vesile olur" dedi.
Kaynak: iha