Kudüs halkı, Ramazan ayının bitmesine bir hafta kala ilahiler söyleyerek ve tatlılar dağıtarak geleneksel Ramazan’ı uğurlama etkinlikleri yaptı. Ellerinde bayraklar, başlarında Osmanlı fesleri ile Kudüs sokaklarında yürüyüş yapan Ramazanı uğurlama alayları, tefler ve zillerle tempo tutarak, salavat getirip bismillah-i Ya Maşallah diyerek Kudüs sokaklarında yürüyüş yaptı. Özellikle çocukların ilgi gösterdiği Ramazan’ı uğurlama alayı, yürüyüşün sonunda topluca dua etti.

İsrail askerlerinin girişe kısıtlama getirmelerine ve Kudüs’ü Yahudileştirme çabalarına rağmen çok sayıda Kudüslü Müslüman aileler Mescid-i Aksa’da namaz kıldıktan sonra iftar açarak bu kutsal mekanlardan feyz almaya çalıştı.

Teravih namazından sonra sokakları dolduran seyyar satıcıların yanı sıra yol kenarlarında ellerinde tatlı dolu tepsilerle bekleyen gençler teravihten dönen Filistinlilere tatlılar dağıttı. Filistinliler İsrail işgal kuvvetlerinin bütün baskı ve yıldırma çalışmalarına rağmen Ramazanı uğurlama geleneğini büyük bir coşkuyla yaşamaya devam ediyor.
Kaynak: iha