İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Kartal'da çöken bina ile ilgili açıklamalarda bulundu. Soylu, "Kartal'daki çöken binanın enkazında 35 kişi vardı. 14 kişiyi yaralı olarak enkazdan çıkarttık 21 kişinin cansız bedenine ulaşıldı." açıklamasında bulundu.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ve İstanbul Yerlikaya, Kartal'da çöken bina ile ilgili son bilgileri vermek üzere kameralar karşısına geçti.

Basın toplantısında ilk açıklamayı İçişleri Bakanı Süleyman Soylu yaptı. Bakan Soylu şunları söyledi:

"KİMLİĞİ BELLİ OLUNCA PAYLAŞACAĞIZ"

"Yaklaşık 74 saattir, 32 vatandaşımızı çıkardık. Bunların 14'ünü sağ olarak, maalesef 18'ini de vefat halinde çıkardık. Son çıkardığımız vatandaşın henüz kimliği belli değil. Onun kimliği belli olunca da onu da kamuoyumuzla paylaşacağız. Kimlik tespit çalışmaları devam ediyor.

Buraya gelirken bir vatandaşımıza daha ulaşıldığı bilgisi arkadaşlarımız tarafından iletildi. Yani yeni tespit edildi. Herhalde bir yarım saat 1 saat onun çıkarılması konusunda bir zaman dilimi oluşur düşüncesindeyiz."

"KİM HATALIYSA GEREĞİ YAPILACAKTIR"

Son duruma ilişkin açıklamada bulunan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, olayda hayatını kaybedenlerin sayısının 21'e yükseldiğini bildirdi. Soylu, "Kartal'daki çöken binanın enkazında 35 kişi vardı. 14 kişiyi yaralı olarak enkazdan çıkarttık 21 kişinin cansız bedenine ulaşıldı. Burada kim hatalıysa gereği yapılacaktır." dedi. Kaynak: Haberler

Editör: Barış Köksal