İzmir İl Sağlık Müdürlüğü, “İzmir’de AK Parti kongresine katılan delegelere kamu hastanelerinde Covid-19 testi yaptırıldığı” yönündeki haberler üzerine yazılı bir açıklama yaparak, “Herhangi bir kişi, ekip veya gruba özel bir işlem yapılması söz konusu değildir” ifadelerine yer verdi.

Bazı basın yayın organlarında yer alan “İzmir’de AK Parti kongresine katılan delegelere kamu hastanelerinde Covid-19 testi yaptırıldığı” yönündeki haberler üzerine İzmir İl Sağlık Müdürlüğünden açıklama geldi.

Yapılan yazılı açıklamada, “An itibariyle ilimizdeki vaka sayıları stabil seyretmekte olup hastanelerimiz pandemi poliklinikleri ve PCR laboratuvarlarımız sayı ve süre sıkıntısı olmadan vatandaşlarımıza kesintisiz hizmet vermektedir. İlimizdeki bütün hastanelerde pandemi polikliniğine başvuran hastaların tümüne hekimlerce uygun görülen tetkikler yapılmaktadır. Bu konuda herhangi bir kişi, ekip veya gruba özel bir işlem yapılması söz konusu değildir. Haberde yer alan ve parti il teşkilatınca delegelere gönderildiği iddia edilen SMS mesajı bilgimiz dahilinde olmayıp, o gün yapılan test sayısı ile diğer günler arasında belirgin bir fark gözlemlenmemiştir” denildi.
Kaynak: iha