‘Ankara’nın çatısı’ konumunda bulunan Bolu’nun Gerede ilçesi özellikle Ankara’ya yakınlığıyla dikkat çekiyor. Haftasonları Ankaralı turisti ilçelerinde yoğun olarak ağırlayan Geredeliler bugünlerde ilçelerine Gerede Belediyesi tarafından kazandırılacak yeni mesire alanının heyecanını yaşıyor. Düzenlenecek yeni proje ile yaz-kış çevre il ve ilçelerden yerli yabancı birçok misafiri ağırlayan Esentepe Mesireliğinin yükünün de hafifletilmesi hedefleniyor.

Gerede Belediyesi’nin Orman İşletmesi alanının rezerv konut ve kent ormanı olarak düzenlenmesi projesi kapsamında Tarım ve Orman Bakanlığı ile yapılan görüşmeler sonucu Orman İşletme Bölgesi’nde bulunan 125.000 m2’lik alanın Gerede Belediyesi’ne tahsis edilmesine karar verildi. Gerede Belediyesi söz konusu alanda yapacağı peyzaj düzenlemeleriyle mesirelik alanı ve ağaçları da koruyarak vatandaşların kullanımına açacak. Uygulanacak proje ile yaz kış çevre il ve ilçelerden yerli yabancı birçok misafiri ağırlayan Esentepe Mesireliğinin yükünü de hafifletecek.

Gerede Belediye Başkanı Mustafa Allar yaptığı açıklamada; “Tarım ve Orman Bakanlığı nezdinde yaptığımız girişimler neticesinde Orman İşletmesine ait alanda 125.000 m2’lik alan belediyemize tahsis ediliyor. Yeni dönemde yapacağımız peyzaj düzenlemeleriyle mesirelik alanı ağaçlarımızı da koruyarak halkımızın kullanımına açacağız. Özellikle değerli Ankaralılara da bir çağırımız var. Kendilerini iyi ve güvende hissedecekleri bir alan hazırlığı içerisindeyiz. Bundan sonra sadece Esentepe mesire alanımız ile değil, yeni mesire alanımızla da Ankaralılar’a hizmet vermekten büyük mutluluk duyacağız “şeklinde konuştu.

Düzenlenecek yeni mesire alanı ile Esentepe Mesireliği’nin yükünü de hafifletmiş olacaklarını ifade eden Başkan Allar, “125.000 2m’lik tomruk alanının da tahsisi çalışmaları devam ediyor. Toplam 250.000 m2’lik bir alan. Amacımız bu kısmı da fay hattı üzerinde olan şehrimize rezerv konut alanı kazandırmak” dedi.
Kaynak: iha