Konya'da, doğuştan cinsel organı olmayan, tek böbreği de rahmin yerinde olan hastaya, böbreği korunarak kalın bağırsaktan cinsel organ yapıldı. Hastanın literatüre girecek olan özelliğinin böbreğin tamamen rahmin olduğu yerdeyer almasını kaydeden Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Dr. Naim Ünsal, "Böbreği operasyon sahasından uzaklaştırmamız gerekiyordu. Böbreği oradan uzaklaştırdık ama bunu yaparken tabii çok hassasiyet gösterdik. Ayrıca hastaya kendi kalın bağırsağından cinsel organ yaptık" dedi.

"MASADA KALIRSINIZ, BU ŞEKİLDE YAŞAYIN" DENDİ
İstanbul'da yaşayan 29 yaşındaki Y.Ç, doğuştan makatı, rahmi ve cinsel organı olmayan, tek böbrekli olarak dünyaya geldi. Makatından uzun süre tedavi gören Y.Ç. regl olamaması üzerine ergenlik döneminde tekrar hastaneye başvurdu. Tek böbreğinin rahim bölgesinin yerinde olduğu tespit edilen ve hastanelerden aldığı 'Masada kalırsın, olmaz', 'Bu şekilde yaşa' cevaplarıyla içine kapanan Y.Ç, eşiyle tanışmasının ardından hayata tutundu ve internette gezindiği sırada bir doktorun ameliyatı gerçekleştirdiğini gördü. Bunun üzerine Konya Dr. Ali Kemal Belviranlı Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesine başvuran Y.Ç, yaptığı görüşmelerin ardından tedavi olabilmek için ameliyat olmaya karar verdi.

"CİNSEL ORGANIM OLMADIĞI İÇİN REGL OLAMIYORDUM"

Hiçbir umudunun kalmadığını söyleyen Y.Ç, yapılan ameliyatlarla umut ışığının yeniden doğduğunu anlattı. 15-16 yaşlarında regl olmadığı için hastaneye tekrar gittiklerini belirten Y.Ç, "O zaman gittiğimde cinsel organımın olmadığını öğrendim. O yüzden adet olamıyordum, zaten rahmim yoktu ama olabilir diye düşündüm. O zaman cahillik, çocukluk olarak düşündüm. Evlenmeye karar vermeden önce hastaneye gitmek istedim tekrar. O zaman gittiğimde öğrendim ki bu çok zor bir ameliyat, kesinlikle olabilecek bir şey değil. Böbrek mesane üzerinde, oradan sana cinsel organ yapmamız imkansız, böbreğin bağırsağın zarar görür, tuvaletini tutamazsın dediler, beni bayağı korkuttular. Benim hiçbir umudum kalmamıştı açıkçası. Olmayacağını düşündüm. Hatta evlenmeyecektim zaten, tek başıma yaşarım ama evlenmem diye düşünüyordum. Ta ki eşim karşıma çıkana kadar" dedi.

Editör: Barış Köksal