Emine Erdoğan,Tacikistan’ın başkenti Duşanbe’de Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından tüm maliyeti karşılanarak yapımı tamamlanan Şifobahs Engelli Rehabilitasyon Merkezini açtı.

Emine Erdoğan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile birlikte geldiği Tacikistan’ın başkenti Duşanbe’de temaslarını sürdürüyor. Emine Erdoğan, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından tüm maliyeti karşılanarak yapımı tamamlanan Şifobahs Engelli Rehabilitasyon Merkezini açtı.

Emine Erdoğan, rehabilitasyon merkezinin açılış konuşmasında, "Sizleri en kalbi duygularla selamlıyorum. Dost ve kardeş ülke Tacikistan’da olmaktan büyük memnuniyet duyuyorum. Türk halkının içten selamlarını iletiyorum. Bugün burada engelli kardeşlerimiz için kurduğumuz rehabilitasyon merkezinin açılışı vesilesiyle biraradayız. Bu merkezin manevi anlamı kadar hayata katacağı değerin de çok büyük olacağına inanıyorum. Kıymetli kardeşlerim, Hz. Mevlana, doğduğu bu topraklardan Konya’ya göç ederken yol boyunca, ilahi aşkın, kardeşliğin ve dostluğun izlerini bırakmıştır. Biz Tacikistan’la olan ilişkilerimizde, bu ayak izlerini takip ederek yol kat ediyoruz. Bugün açılışını yaptığımız bu merkez, Türkiye ve Tacikistan arasındaki güçlü dostluk duygularının bir tezahürüdür. Uzun yıllardır kendi ülkemizde kazandığımız deneyimleri TİKA aracılığı ile dostumuz Tacikistan’la paylaşıyoruz. Bugüne kadar sağlık ve eğitim alanlarında gerçekleştirdiğiniz 300’ü aşkın proje, kendimiz için istediğimizi, dostlarımız için de istediğimiz gerçeğinin bir ispatıdır. Dolayısı ile böyle bir merkezi hayatı geçirmek, devletlerarası ilişkinin çok ötesinde, mutluluğu dostlarımızla ortak bir payda haline getirmektir. Bildiğiniz gibi bu merkez Tacikistan’da bir ilk olma özelliğini taşıyor. Böylesine hassas bir konuda Türkiye olarak bir ilki gerçekleştirmiş olmaktan ötürü ayrıca mutluyuz. Kendi ülkemizdeki engelli vatandaşlarımızın yüzlerinde oluşan tebessümü, buradaki kardeşlerimize de hediye etmek istiyoruz. Bildiğiniz gibi toplumların güçlenmesi, o toplumu oluşturan her bireyin güçlendirilmesiyle doğrudan alakalıdır. Engelli bireylerin fiziksel engellerini aşmalarına ve içlerindeki potansiyeli ortaya çıkarmalarına yardımcı olmak, hepimizin görevidir. Bu merkezin birçok hayatı değiştireceğine yürekten inanıyorum. Birçok Tacik kardeşimiz hayallerini gerçekleştirme yolunda inşallah büyük adımlar atacaklar.Bu merkezin hayat bulmasında emeği geçen herkese, özellikle Türkiye’nin dostluk duygularını tüm dünyaya taşıyan TİKA’ya şükranlarımı sunuyorum. Tacikistan makamlarına bu dostluk köprüsüne vesile oldukları için teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

Kaynak: iha